Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkent’in 110 Günlük Suyu Kaldı

Barajlarında 110 günlük su kalan Ankara’da, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın su tüketimindeki israfın önüne geçilmesi amacıyla “Kademeli Su Faturası” uygulamasını Meclis gündemine taşıyacağı bildirildi.

yapi.com.tr
Başkent’in 110 Günlük Suyu Kaldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ABB Başkanı Mansur Yavaş, su tüketimindeki israfın önüne geçilmesi amacıyla “Kademeli Su Faturası” uygulamasını meclis toplantısı gündemine taşıyacak. Uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda sosyal yardım alan ailelere suyun metreküp birim fiyatı 1 TL’ye indirilecek. Tarifeye göre, 10 metreküp ve üzeri su kullanan aboneler 7,5 TL, 15 metreküp ve üzeri su tüketimi yapan aboneler ise 9 TL ödeyecek.

BirGün’de yer alan habere göre; Dünya’da yaşanan kuraklık ve küresel ısınmanın etkileri Türkiye’de de kendini göstermeye başladı. Yağışların az olması nedeniyle barajlardaki doluluk oranları alarm verirken Ankara’daki barajlarda da doluluk oranları düştü. ABB Başkanı Mansur Yavaş, su israfının önüne geçecek formüller üzerinde çalışırken 11 Ocak’ta toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, “Kademeli Su Faturası” uygulamasına geçilmesine ilişkin hazırlanan Başkanlık Yazısını sunacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iklimle mücadele konusunda faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen kademeli tarife, Meclis’te oylanacak.

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ankara’da kişi başı günlük tüketilen su miktarına ilişkin bilgi verdi. Kayıp kaçak su durumları da dahil edildiğinde Başkent’te kişi başına günlük su tüketiminin 250 litrenin üzerine çıktığını ifade eden Öztürk, şunları söyledi: “Küresel su krizinden ne yazık ki Başkentimiz de payına düşeni alıyor. Bu yıl çok kurak ve yağışsız bir yıl geçiriyoruz. Üzerine pandemi şartları da eklenince hijyen hassasiyeti ve artan su ihtiyacına bağlı olarak barajlar alarm veriyor. Bu yıl kişi başı su tüketim oranları pandemi nedeniyle daha da yüksek. Hijyen kurallarına mutlaka dikkat edelim ama suyumuzu her zamankinden daha tasarruflu kullanmaya da özen göstermek zorundayız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskentin-110-gunluk-suyu-kaldi_183534.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!