Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Batık Şehrin Sırrı Aydınlanıyor

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde, halk arasında “batık şehir” olarak bilinen Köyceğiz Gölü altındaki Sultaniye Kaplıcaları, arkeolojik çalışmalarla gü

NTV-MSNBC
Batık Şehrin Sırrı Aydınlanıyor

b>Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde, halk arasında “batık şehir” olarak bilinen Köyceğiz Gölü altındaki Sultaniye Kaplıcaları, arkeolojik çalışmalarla gün ışığına çıkarılacak.

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Işık, yaptığı açıklamada, Kaunos kazılarına bağlı olarak, Serdar Akerdem yönetimindeki bir ekip tarafından geçen yıl haritalama çalışmaları yapılan Heto Kutsal Alanı (Sultaniye Kaplıcaları) sualtı kazılarına bu yıl başladıklarını bildirdi.

Prof. Dr. Işık, başta Güriş Holding A.Ş. olmak üzere Köyceğiz Kaymakamlığı, belediye ve çok sayıda kişi tarafından desteklenen çalışmalarda Köyceğiz ve kaplıcalar tarihi ile ilgili çok önemli ipuçları elde etmeyi beklediklerini söyledi.

ARKAKİK DÖNEMDEN BU YANA ŞİFA DAĞITIYOR
Prof. Dr. Işık, belgelenen kalıntılara göre, en geç Arkaik dönem sonlarından başlayarak bugüne kadar şifa merkezi olarak işlev gören Sultaniye Kaplıcaları’nın tarihini aydınlatmayı ve turizme kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Işık, şöyle konuştu: “Tümüyle Türk arkeologları ve arkeoloji öğrencilerinden oluşan ekip, göl suyunun kısıtlı görüş koşullarında gerçekleştirdikleri kazının verilerini büyük ölçüde bilgisayar desteğiyle işliyor ve sayısal fotoğrametri gibi gelişmiş ölçme yöntemleri kullanıyor. Çalışmalar Eylül başına kadar sürecek. İleriki yıllarda 12 ay boyunca hizmet verecek Sualtı Arkeolojisi Alan Okulu’na dönüştürülmesi amaçlanıyor.”
Cengiz Işık, halk arasındaki rivayetlerde, Köyceğiz Gölü altında bir antik şehir olduğu ve depremlerle şehrin battığının yer aldığına dikkati çekerek, bu açıdan Köyceğizlilerin de kazı sonuçlarını merakla beklediklerini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/batik-sehrin-sirri-aydinlaniyor_5200.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!