Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Battalgazi Surları Onarılıyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki 2 bin 850 metre uzunluğundaki tarihi surların restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamada, il özel idaresince aktarılan kaynakla başlayan çalışmalar kapsamında ilk etapta 550 metrelik bir bölümün onarılacağını söyledikten sonra hedeflerinin

yapi.com.tr / AA
Battalgazi Surları Onarılıyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki 2 bin 850 metre uzunluğundaki tarihi surların restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamada, il özel idaresince aktarılan kaynakla başlayan çalışmalar kapsamında ilk etapta 550 metrelik bir bölümün onarılacağını söyledikten sonra hedeflerinin surların tamamının restore edilmesi olduğunu aktardı.

Çalışmaların, 71 burcuyla 11 kapısı bulunan surların batı kısmındaki 'Sıptırız' kapısında başladığına işaret eden Gürkan, şöyle dedi:

''Bu projelerin hepsi Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Keşif bedelleri, Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderildi. İnşallah, bakanlığın 2011 yılı programına alınacak. Ancak, biz o süreci beklemeden, bir an evvel surların yapılması noktasında gerekli gayretimizi valilik ve özel idare nezdinde başlattık. Valilikten aktarılan 200 bin lira civarındaki kaynakla mevcut surların 'Sıptırız' kapı ihalesini yaptık. Müteahhit çalışmalara başladı. 550 metrelik bölümün restoresi için çalışmalar başladı, hedefimiz 2 bin 850 metre olan surların tamamının yapılması''.

ETİKETLER: restorasyon
http://www.yapi.com.tr/haberler/battalgazi-surlari-onariliyor_84679.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!