Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bayrampaşa Cezaevi Üniversite Oluyor

Terör örgütlerinin uzun yıllar eğitim merkezi olarak kullandığı, isyanların ve örgüt içi infazların mekanı Bayrampaşa Cezaevi, Adalet Bakanlığı ve İst

Hürriyet
Bayrampaşa Cezaevi Üniversite Oluyor

erör örgütlerinin uzun yıllar eğitim merkezi olarak kullandığı, isyanların ve örgüt içi infazların mekanı Bayrampaşa Cezaevi, Adalet Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kaldırılacak.

Cezaevinin yaklaşık 200 dönümlük arazisi ya üniversite ya da kültür merkezi olarak kullanılacak. Mahkumlar ise 2 yıl içerisinde Çatalca, Gaziosmanpaşa ya da Silivri'de yapılacak bir cezaevine nakledilecek.

Bayrampaşa Cezaevi'nin kurulduğu zaman şehrin dışında olduğunu, ancak İstanbul'un gelişmesiyle birlikte şehir içinde kaldığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, cezaevinin çeşitli olaylar nedeniyle olumsuz bir imaja sahip olduğunu, bunun da bölge halkını rahatsız ettiğini söyledi. Bu nedenle cezaevinin kaldırılması için Adalet Bakanı'yla yaptıkları görüşmelerden olumlu netice aldıklarını anlatan Gürtuna, şunları söyledi:

YEŞİLLİK VE KÜLTÜR

‘‘Cezaevinin taşınması için Silivri, Çatalca ve Gaziosmanpaşa gibi yerleri alternatif olarak belirledik. Bu yerler şehir dışında askeri alanlar olacak. 2 yıl gibi kısa bir sürede cezaevi yapılacak. Bayrampaşa'daki yaklaşık 200 dönümlük yer ya yeşillikler içinde bir kültür merkezi ya da bir üniversiteye dönüştürülecek. Cezaevi içindeki tarihi nitelikli binalar yıkılmayacak. Baraka tipi yerler tasfiye edilecek.’’

KİMSE İSTEMİYOR

Bayrampaşa Cezaevi'nin kaldırılması için çalışmalar devam ederken, cezaevinin taşınmasının düşünüldüğü Silivri, Çatalca ve Gaziosmanpaşa'da halk cezaevi yapılmasını istemiyor. Silivri merkezine 4-5 kilometre uzaklıkta 1000 dönümlük bir araziye inşa edilmesi planlanan F Tipi Cezaevi için Silivri muhtarları, meslek odaları ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları yaptıkları bir değerlendirme toplantısıyla merkeze yakın bir yerde cezaevi yapılması istemediklerini belirtmişti.

Okulu ve hastanesi bulunmayan Gaziosmanpaşa Taşoluk'ta cezaevi yapılmasına yönelik alınan karar bölgede yaşayanları isyan ettirmiş ve ‘‘Cezaevi yerine okul istiyoruz’’ diyen yüzlerce vatandaş 7 belediye başkanı ve 6 muhtarın da katıldığı bir protesto gösterisi yapmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bayrampasa-cezaevi-universite-oluyor_5262.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!