Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beklenen Canlılık İnşaat Sektörü ile Başlayacaktır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, piyasada beklenen canlılığın inşaat

Ticaret



b>Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, piyasada beklenen canlılığın inşaat sektörünün harekete geçmesiyle başlayacağını söyledi.

Üzülmez, sanayi üretiminde yüzde 80’lere çıkan kapasite kullanım oranı ve rekor ihracat rakamlarına karşılık, ekonomideki bu iyimser havanın sokaktaki vatandaşa henüz yansımadığını kaydetti. Bu durumun nedeninin ise iç piyasada hareketliliği sağlayan temel iş alanlarının hâlâ açılmaması olduğunu ifade eden Üzülmez, “Türkiye’de iç piyasayı canlı tutan en büyük sektör her zaman inşaat sektörü olmuştur. Ancak inşaat sektörü içine girdiği krizlerden çıkamayınca, kendisiyle birlikte piyasayı da dibe indirmiştir” dedi.

Üzülmez, inşaat sektörünün canlanmasıyla, kriz döneminden bu yana önemli bir değişiklik gözlenmeyen işsizliğin de büyük oranda azalacağını belirterek, sektörün hızla toparlanması için işadamlarının da yeni yatırımlarında inşaat sektörüne ağırlık vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İnşaat sektörünün yaklaşık 400 yan sektöre iş alanı sağlayan dev bir ekonomi potansiyelini bünyesinde barındırdığını vurgulayan Üzülmez, şunları söyledi:

“Piyasadaki beklenen canlılık inşaat sektörünün harekete geçmesiyle başlayacaktır. Bu konuyu TOBB yönetimi olarak, geçtiğimiz gün Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen ‘istihdam’ konulu toplantıda da gündeme getirdik. Halen TOBB, Devlet İstatistik Enstitüsü ve bazı ilgili kuruluşlar, Türkiye’deki konut ihtiyacını belirlemek için ciddi bir çalışma yürütüyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından dar gelirli ailelere uygun şartlarda konut edinme imkanı tanınacak. Toplu konut yapılacak iller arasında büyük olasılıkla Konya’da olacak. Hükümet de Yılda 200 Bin Konut Projesi ile inşaat sektörünü yeniden canlandırmadaki kararlılığını ortaya koydu. Söz konusu inşaatların başlamasıyla birlikte iç piyasa büyük ölçüde kendine gelecek, küçük esnaf ve vatandaş rahat bir nefes alacaktır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/beklenen-canlilik-insaat-sektoru-ile-baslayacaktir_7378.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!