Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediye Hukuk Tanımıyor

Dikmen Vadisi’nde yaşayan yurttaşlara kentsel dönüşüm projesi adı altında dayatılan kararlar ve sözleşme hakkında yargının verdiği iptal kararlarının yanı sıra devam eden dava süreçlerini de önemsemeyen Anakent Belediyesi, vadide dilediğini yapmaya devam ediyor. Anakent Belediyesi’ne ait inşaat araçları Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından verilen

Cumhuriyet ANKARA
1 Belediye Hukuk Tanımıyor

AKP’li Melih Gökçek’in başkanlığını yaptığı Anakent Belediyesi’nin, Dikmen Vadisi 3. Etap’ta Ankara 3. İdare Mahkemesi’nin iptal kararına karşın kentsel dönüşüm projesi adı altında çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yargı kararlarını umursamayan Gökçek, yine mahkeme sürecinde olunmasına karşın 4. ve 5. etaplarda da “toplu yıkım” tehditlerini sürdürüyor.

Dikmen Vadisi’nde yaşayan yurttaşlara kentsel dönüşüm projesi adı altında dayatılan kararlar ve sözleşme hakkında yargının verdiği iptal kararlarının yanı sıra devam eden dava süreçlerini de önemsemeyen Anakent Belediyesi, vadide dilediğini yapmaya devam ediyor. Anakent Belediyesi’ne ait inşaat araçları Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından verilen iptal kararına karşı Dikmen Vadisi 3. Etap’ta çalışmalarını sürdürüyor. Bölge halkının bütün uzlaşma çabalarına karşın, başta Başkan Gökçek ve belediye yönetimi, halkın istemlerini gözardı ediyor. 4 ve 5. eteplarda toplu yıkımlar başlayacağı yönünde açıklamalar yapan Gökçek, söz konusu etaplara ilişkin devam eden davaları umursamıyor.

Anakent Belediyesi, bölgenin sosyo-ekonomik koşullarını görmezden gelerek, Dikmen halkını zor durumda bırakacak ve ömür boyu borçlu hale getirecek koşulları yurttaşlara kabul ettirmeye çalışıyor. Dikmen’de yaşanan gerilimin faturası ise, bölgenin her türlü belediye hizmetinden mahrum bırakılmasıyla yurttaşlara kesiliyor. Bölgeye altyapı hizmeti vermeyi durduran Anakent Belediyesi’nin iptal kararına karşın devam eden çalışmalarda kullandığı araçlar alanı şantiyeye çeviriyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-hukuk-tanimiyor_63137.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • ya kardesım artık halk sızın ne oldugunuzu anladı. asıl rantcılar sızlersınız sız ankaramızın gelısmesını ıstemıyorsunuz aynısını mamakta da yapıyosunuz ama artık dırenme yok kanun cıkıyor. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!