Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyede Geri Sayım Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bağlı iştirakleri ve bazı AKP’li ilçe belediyelerin toplu iş sözleşmesi görüşmelerini, başkanlığını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Dereli’nin yürüttüğü “Mahalli İdareler ve Kamu İşverenleri Sendikası”na (MİKSEN) devretmesi görüşme sürecini tıkadı. 2010-2012 dönemi için masada sonuç bulamayan yaklaşık 20

Cumhuriyet Gazetesi
Belediyede Geri Sayım Başladı

Yandaş sendika ile sözleşmeleri imzalayan İBB’de 20 bine yakın belediye işçisi greve hazırlanıyor

Uzlaşma sağlanamaması halinde çıkılacak grevin 30 bin işçiyi ilgilendirdiğini söyleyen Belediye-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Altaş, Hizmet-İş’in yüzde 11.5’lik zam oranıyla sözleşme imzaladığını hatırlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bağlı iştirakleri ve bazı AKP’li ilçe belediyelerin toplu iş sözleşmesi görüşmelerini, başkanlığını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Dereli’nin yürüttüğü “Mahalli İdareler ve Kamu İşverenleri Sendikası”na (MİKSEN) devretmesi görüşme sürecini tıkadı. 2010-2012 dönemi için masada sonuç bulamayan yaklaşık 20 bin belediye işçisi grev için geri sayıma başladı.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’na üye 7 bin 800 işçinin toplu iş sözleşmesi imzalaması dikkat çekti.

Türk-İş’e bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Nihat Altaş, 2010-2012 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin belediye yetkililerince 5 aydır sürüncemede bırakıldığını belirterek grev kararının asılmasının ardından başlayan sürecin 30 gün sonra sona ereceğini, bu süre içinde anlaşma sağlanamaması durumunda genel greve çıkacaklarını söyledi.

Toplu iş sözleşmesinin yaklaşık 30 bin işçiyi ilgilendirdiğinin de altını çizen Altaş, “30 bin işçinin yaklaşık 10 bini İETT, Halkekmek, Hamidiye Suları ve Kiptaş’ta, 10 bini İSKİ ve İGDAŞ’ta, diğer 10 bini ise İBB’nin sendikal hakları tanınan belediye iştiraklerinde ve Zeytinburnu, Sultanbeyli, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Üsküdar belediyelerine bağlı. Hizmet-İş’e bağlı yaklaşık 10 bin işçi, yüzde 11.5’lik zam oranıyla sözleşmelerini imzaladı. 20 bin işçi ise greve hazırlanıyor” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyede-geri-sayim-basladi_81894.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!