Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kamu İhale Yasası Delindi

Belediyeler Nefes Aldı

TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün aldığı kararla, belediyelerin 2003 yılı için ödeyecekleri aydınlanma bedellerinin tahsili askıya alındı. TEDAŞ Gen

Yeni Asır
Belediyeler Nefes Aldı

b>TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün aldığı kararla, belediyelerin 2003 yılı için ödeyecekleri aydınlanma bedellerinin tahsili askıya alındı.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nden, Müessese Müdürlüklerine gönderilen yazıda aydınlanma bedellerinin "ikinci bir talimata kadar" faturalandırılmaması istendi.
Erteleme kararına gerekçe olarak, aydınlanma bedellerinin tespitini sağlayacak ölçüm sayaçlarının tamamının takılamaması gösterildi. TEDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, belediyelerin bütçelerine aydınlanma bedelleriyle ilgili ek ödenek konulup konulmadığının belirlenememesinin de erteleme kararının bir diğer nedeni olduğunu ifade etti.

Bakanlık inceliyor

TEDAŞ'ın konuyla ilgili talebini değerlendiren Enerji Bakanlığı, konuyu Başbakanlık'a iletti. Bakanlık, 2003 yılında kullanılan aydınlanma bedelinin, 2002'de olduğu gibi Hazine tarafından ödenmesini, 2004 yılı Ocak ayından itibaren de faturaların belediyelere gönderilmesini önerdi. Bakanlık, bu süre içinde ölçüm sayaçlarını tamamının takılabileceğini belirtti. Enerji Bakanlığı'ndan iletilen talep, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek. Bakanlar Kurulu'nun talebi kabul etmesi halinde belediyeler, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2003'de de enerji bedellerini ödemekten kurtulacak.



http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeler-nefes-aldi_3908.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!