Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyelerden Kaçak Yapı Uyarısı

Yeni Türk Ceza Yasası’nın kaçak yapılara getirdiği hapis cezası, yerel yönetimleri harekete geçirdi. İzmir’in gecekondu yoğunluğu bulunan il

NTV-MSNBC



b>Yeni Türk Ceza Yasası’nın kaçak yapılara getirdiği hapis cezası, yerel yönetimleri harekete geçirdi.

İzmir’in gecekondu yoğunluğu bulunan ilçelerinden Çiğli’de, belediye, halkı kaçak yapılaşmaya karşı uyarıyor. Hazırlanan broşürlerle, vatandaşlar yasal yaptırımlar hakkında bilgilendiriliyor.

Kaçak yapılaşmaya karşı hazırlanan yasanın yürürlüğe girmesi üzerine yerel yönetimler, özellikle gecekondu yoğunluğu fazla olan bölgelerde çalışmalarını sıklaştırdı.
İzmir’de Çiğli Belediyesi, ruhsatsız yapılara ilişkin uygulanacak cezalar hakkında bilgilendirme kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında belediye ekipleri halka broşür dağıtıyor, çeşitli yerlere afişler asıyor ve uyarı anonsları yapıyor.

Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut bu konudaki uyarılarına halkın kulak vermesi gerektiğini belirterek “Görevimiz yurttaşları bilinçlendirmek. Olası birtakım yanlışlara düşmelerini önlemek. Sorun çıkmaması, mağdur olmamaları için bizim de onlara karşı yapmamız gereken yaptırımları öğrenmeleri açısından bu kampanyayı başlattık. Çok yönlü ve bu kadar ağır yaptırımlar karşısında yurttaşlar gerçekten perişan olur.” dedi.
Yeni yasa çerçevesinde ruhsata aykırı bina yapan, yaptıran ya da göz yumanlara 1 ila 5 yıl arası hapis cezasından, yıkıma kadar çeşitli yaptırımlar uygulanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyelerden-kacak-yapi-uyarisi_21993.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!