Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Benekli Camiye Sanatsal Ödül

Almanya’nın Hamburg kentindeki Merkez Camii’nin petekli minareleri ödüllendirildi. Futbol topunu da andıran yeşil altıgen beneklere boyanmış minarelerin mimarı Türk kökenli Alman sanatçı Boran Burchhardt’a sanata katkısından ötürü Essen Emlak Şirketleri Vakfı tarafından 20 bin avro teşvik ödülü ve üç ay İstanbul gezisi sunuldu.

Radikal Gazetesi
Benekli Camiye Sanatsal Ödül

Almanya’nın Hamburg kentindeki Merkez Cami’nin petekli minareleri ödüllendirildi. Futbol topunu da andıran yeşil altıgen beneklere boyanmış minarelerin mimarı Türk kökenli Alman sanatçı Boran Burchhardt’a sanata katkısından ötürü Essen Emlak Şirketleri Vakfı tarafından 20 bin avro teşvik ödülü ve üç ay İstanbul gezisi sunuldu.

Burchardt, Folkwang müzesinde pek çok Alman mimar ve sanatçının katıldığı törenle ödülünü alırken, “Cami konusunda belleklerdeki önyargıları yarattığım bu mimari yapıyla giderdiğime inanıyorum” dedi. Hamburg’un ilk minareli Türk camisi olan Merkez Camisi'nin 23 metre uzunluğundaki minarelerini altıgen beneklere boyamasının bilinçli olduğunu kaydeden Burchardt, “İslam dininde önemli rol oynayan yeşil rengi ve altıgen desenini seçtim. Bu, caminin dış görünümünü ve algılanmasını değiştirecektir” diye konuştu. (aa)

http://www.yapi.com.tr/haberler/benekli-camiye-sanatsal-odul_76395.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!