Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Benim Kentim’i Tasarlıyorlar

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul etkinlikleri kapsamında British Council tarafından yürütülen “Benim Kentim” projesi çerçevesinde davet edilen Avrupalı sanatçılar Türkiye’nin 5 kentinde kamusal sanat eserleri tasarlıyorlar. Sanatçıların gençlerle çalışarak tasarladığı eserler ekim ayında hem Türkiye’de hem Avrupa’da sergilenmeye başlanacak.

Cumhuriyet Gazetesi
Benim Kentim’i Tasarlıyorlar

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul etkinlikleri kapsamında British Council tarafından yürütülen “Benim Kentim” projesi çerçevesinde davet edilen Avrupalı sanatçılar Türkiye’nin 5 kentinde kamusal sanat eserleri tasarlıyorlar. Sanatçıların gençlerle çalışarak tasarladığı eserler ekim ayında hem Türkiye’de hem Avrupa’da sergilenmeye başlanacak. 1.5 yıldır kent sakinleri ile görüşmeler yaparak sanat projeleri tasarlayan sanatçılar, Mardin, Çanakkale, Trabzon, Konya ve İstanbul’da 11-18 yaş arasındaki çocuklarla çalışıyorlar.

Avrupa Komisyonu tarafından “Sivil Toplum Diyaloğu: Kültür Köprüleri” programı kapsamında desteklenen Benim Kentim projesi, sanat ve kültür etkinliklerini sadece İstanbul’da gerçekleştirmek yerine Türkiye’nin farklı kentlerinin kültürel zenginliğe ve çeşitliliğine dikkat çekmeyi amaçlıyor. PACE Çocuk Sanat Merkezi tarafından 11-18 yaş çocuk ve gençlerine yönelik tasarlanan etkinlikler kapsamında her şehirde 1500 kişi olmak üzere, toplamda 7500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Bir park ya da meydandaki geçici bir düzenleme, bir sokağa fiziksel müdahale, bir binaya yansıtılmış multimedya işi, reklam panolarında sergilenen bir dizi görüntü ve mesaj, sokak mobilyaları için yeni tasarımlar veya kent sakinlerini dahil edecek bu çalışmalar düzenlenecek bir dizi etkinlikle, Ekim 2010’da izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Proje kapsamında bugün de İstanbul’da İlhami Ahmet Örnekal İlkokulu’nda Avusturyalı sanatçı Andreas Fogarasi’nin katılımı ile etkinlik gerçekleştirilecek.

Proje kentlerinden olan Çanakkale’de çalışmalarını yürüten Mark Wallinger, 2007 yılında İngiltere’nin önde gelen görsel sanat ödüllerinden biri olan Turner ödülünü aldı. Sanatçının Çanakkale için tasarladığı “Sinema Amnesia” adlı çalışması 15 Haziran Salı günü, Çanakkale eski Ermeni Kilisesi’nde yapılacak toplantıda kent sakinleriyle paylaşılacak.

Türk sanatçılar Avrupa'da

Polonyalı sanatçı Joanna Rajkowska Konya’da, Alman sanatçı Clemens Von Wedemeyer Mardin’de Finlandiyalı Minna Henriksson da Trabzon’da çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’den de Caner Aslan- Berliner Künstler, Işıl Eğrikavuk- Dortmund Hartware MedienKunstVerein & Künstlerhaus Dortmund, Leyla Gediz- Helsinki Näyttelyvaihtokeskus Frame, Güneş Terkol- London Gasworks: Exhibitions, International Residencies & Studios, Can Altay- Warszawa Centrum Sztuki Wspólczesnej Zamek Ujazdowski, Gülsun Karamustafa- Wien Akademie der bildenden Künste Wien programlarında konuk sanatçı olarak katılıyorlar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/benim-kentimi-tasarliyorlar_79929.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!