Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bergama Jeotermal Enerjiye Kavuşuyor

Bergama'yı jeotermal enerjiyle buluşturacak projenin ilk etabı başladı. Kaynağında 100-120 derece sıcaklık değerlerine sahip jeotermal su tesbit edile

Dünya Gazetesi/23.10.2002



ergama'yı jeotermal enerjiyle buluşturacak projenin ilk etabı başladı. Kaynağında 100-120 derece sıcaklık değerlerine sahip jeotermal su tesbit edilen Bergama'da sondaj çalışmalarına başlandı. Bergama Belediye Başkanı Akif Ersezgin, "Jeotermal enerjinin Bergama'da kullanılması ile kaderimiz değişecek. Jeotermal suyun konut ısıtmasında, seracılıkta ve termal turizmde kullanacağız. Bu konu ile ilgili Bayatlı Bölgesinde seçtiğimiz pilot bölgede konut ısıtması yapacağız. Fizibilite ve proje hazırlıklarımız tamam" dedi.
2 yıllık proje

Jeotermal kaynaklarla ilgili çalışmaların 2 yıldır devam ettiğini söyleyen Akif Ersezgin, "Bergama'nın üç önemli kaynağı bulunmaktadır. Birincisi Bakırçay Ovası ve bu ovadan üretilen mahsulün sanayide kullanılması, ikincisi tarihi ve kültürel zenginliklerimiz ve jeotermal enerji kaynaklarımızdır. Bu kaynakları harekete geçirecek Bergama'nın turizmde hak ettiği payı alacağına inanıyorum" dedi.

Yapılan araştırmalar sonucunda Bergama'nın zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu söyleyen Ersezgin, projeyle Bayatlı Kooperatifi, çevresindeki kooperatifler, bu bölgedeki okulları ve otelleri kapsayan bin 200 konutluk pilot bölgenin ısıtılacağını belirtti. Ersezgin, projenin diğer aşamalarında ise jeotermal enerjinin kurulacak kapsamlı bir organize sera bölgesinde ve sağlık turizminde kullanılacağını dile getirdi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/bergama-jeotermal-enerjiye-kavusuyor_2184.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!