Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Betonart Yıldız Bulışması 2004' e Katılım Çağrısı

05-06 Mayıs 2004 tarihlerinde Betonart (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği) sponsorluğunda gerçekleşmesi düşünülen, Yıldız Buluşması 2004 e proje s

Betonart

Etkinlikler




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 9 Mart 2004 17:22
BİTİŞ TARİHİ: 9 Mart 2004 17:22
+ Ajandama Ekle

5-06 Mayıs 2004 tarihlerinde Betonart (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği) sponsorluğunda gerçekleşmesi düşünülen, Yıldız Buluşması 2004 e proje sunumu yapmak üzere / moderatör olarak katılım serbesttir. Tek ön koşul olan mimar olma şartını sağlayan ve katılmak isteyenlerin 15 Mart 2004 tarihine kadar, ekteki katılım formunu Düzenleme Komitesi'ne (Tel : 0212 259 7070 / 2563, Faks : 0212 261 0549) fakslamalarını ya da e-posta ile (yildizbulusmasi@yahoo.com) iletmeleri gerekmektedir.

Amaç :
Proje Platformu'nun amacı günümüzde Türkiye'de mimari proje-uygulama konusunda faaliyet gösteren mimarların ürünleri üzerinde düşünme platformu oluşturmaktır. Bu toplantıda katılımcı mimarların proje ve yapıları masaya yatırılacak, ürünleri anlamaya yönelik toplantı sonucunda, sunulan projenin ya da yapının tasarım ve uygulama süreci okunacak, tasarımın kavramsal yönü, sembolik anlamı, düşünsel yönü, tasarım tercihleri, uygulama sorunları ele alınacaktır. Her oturumda bir proje ele alınacak; proje üzerinde moderatörler, katılan diğer mimarlar ve kişilerin aşağıdaki noktaları açmaları beklenecektir :

· Projenin kendi işlev grubu içindeki önemi
· Projenin fiziksel özellikleri, düşünsel özellikleri
· Kavramsal ve sembolik anlamları
· Projelendirme ve uygulamadaki sorunlar, olumlu yönler
· Projenin etkilenme kaynakları
· ….. vb.

Proje Platformu ve Sergisi ile çeşitli işlevli yapıların tasarımdan uygulamaya kadar olan süreçteki sorunları irdelenecek, işlevsel çeşitliliğin getirdiği benzerlikler ve farklılıklar ele alınarak tasarım-uygulama konuları detaylı olarak incelenebilecektir.

Toplantı-Sergi-Yayın :
Toplantı iki güne yayılan oturumlar şeklinde gerçekleşecektir. Toplantılara paralel olarak katılımcıların hazırlamış oldukları panolarda projeler sergilenecektir. Toplantının bant kayıtları çözümlenerek görsel malzemeler eşliğinde kitap olarak yayınlanacaktır.

Düzenleme Komitesi :
Emre Aysu, Harun Batırbaygil, Necati İnceoğlu, Uğur Tanyeli, Murat Soygeniş, Seda Tönük, Fulya Özsel, Elif Kendir, Tuğrul Yazar

Destekleyen Kurum ve Kuruluşlar :
YTÜ Rektörlüğü
YTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı

Ana sponsor :
BETONART / Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği

SPONSOR BİLGİSİ :
BETONART, yanlış ve kontrolsüz yapılaşmanın tüm sorumluluğunun üzerine atıldığı betonun itibarını iade etmeyi hedefleyerek yayınlanan, ancak hiç bir şekilde bir malzeme veya sektör dergisi şekline bürünmeden yerel ve evrensel mimari kültürü geliştiren çağdaş ve yaratıcı örneklere yer veren nitelikli bir MİMARLIK dergisidir. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği(TÇMB)'nin bir yayını olan BETONART, mimarlık kültürünü destekleyecek şekilde çeşitli etkinliklere sponsor olmaktadır.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/betonart-yildiz-bulismasi-2004-e-katilim-cagrisi_9660.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!