Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beydağ Barajı İçin Valilikten 10 Trilyon Lira Ödenek Çıktı

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Beydağ Barajı’nın tamamlanması için valilik olarak 10 trilyon liralık ödenek çıkartacaklarını açıkladı. İl Öz

ZAMAN



b>İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Beydağ Barajı’nın tamamlanması için valilik olarak 10 trilyon liralık ödenek çıkartacaklarını açıkladı.

İl Özel İdare Bütçesi’ne 2005 yılında konulacak ek ödeneğin yanısıra DSİ Genel Müdürlüğü’nden de önemli bir miktarda kaynak aktarılacağını açıklayan Göksu, Kiraz ve Beydağ ilçelerine geziler düzenledi. Çevre yolundan sonra İzmir’in en önemli ikinci yatırımının Beydağ Barajı olduğuna dikkat çeken Göksu, barajın bitirilebilmesi için 210 trilyon liraya ihtiyaç duyulduğunu ve bir kaç yıl içinde bitirilmesi için çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Gezi kapsamında Beydağ ile Nazilli ilçelerini birbirine bağlayan 12 kilometrelik Kuvayı Milliye Yolu’nu törenle hizmete açan Göksu, yolun 542 milyar liraya mâl olduğunu söyledi. Yolun 85 yıl öncesi Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir görev üslendiğini anlatan Göksu, burada efelerle birlikte yolun açılışını gerçekleştirdi. Kaymakam Kamil Okutan ise üç bin 500 ton kestane üretimi olduğunu ve yol vasıtasıyla bin 500 tonunun Nazilli üzerinden pazarlandığını kaydetti. Daha sonra Beydağ Öğretmenevi’nde İl Daimi Encümen toplantısı’na katılan Göksu, buradan da Kiraz’ın Ceritler köyüne geçerek 12 derslik okulu hizmete açtı.

İl Özel İdaresi katkısıyla 442 milyar liraya yaptırılan okulun açılış töreninde öğretmenlerin oluşturduğu bir folklor grubu çeşitli yöresel halk oyunları sundu. 10 köyden 169 öğrencinin taşındığı okulda, 123’ü kız olmak üzere toplam 225 öğrenci eğitim görüyor. Okul açılışını Ali Yüksel Tuna ve Derya Pınar isimli öğrencilere yaptıran Göksu, daha sonra okulu gezdi.

Kiraz Devlet Hastanesi’nin de 2005 yılı sonuna kadar hizmete açılacağını belirten Göksu, hastanenin kolonlarının güçlendirilmesi ve yeniden restorasyonunun yapılması için 1 trilyon 350 milyar lira ödenek çıkartacaklarını söyledi.

Ömer Oruç - İzmir

http://www.yapi.com.tr/haberler/beydag-baraji-icin-valilikten-10-trilyon-lira-odenek-cikti_18287.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!