Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beyoğlu'na Çok Amaçlı Dev "Spor Kompleksi"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kasımpaşa'da inşaa ettiği Beyoğlu Spor Kompleksi, tamamlanıyor. Komplekste spor salonlarının yanı sıra, dük

İBB
Beyoğlu'na Çok Amaçlı Dev "Spor Kompleksi"

stanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kasımpaşa'da inşaa ettiği Beyoğlu Spor Kompleksi, tamamlanıyor. Komplekste spor salonlarının yanı sıra, dükkanlar ve otopark da yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kasımpaşa'da inşa ettiği Beyoğlu Spor Kompleksi, 2004 yılı içinde tamamlanıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

2001 yılında 3 trilyon 369 milyar liraya Fermak İnşaat Firması'na ihale edilen Beyoğlu Spor Kompleksi'nin inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Spor Salonu çatısı, açık teraslar, ıslak hacimler, cephe kaplamaları, doğramalar, kondisyon salonları, otopark katlan, tribünler, oturma gruptan, tüm boya-badana işleri ile asma tavan uygulamaları tamamlanan tesiste, spor salonu döşeme kaplaması hava koşullarına bağlı rutubet değerinin uygun omaması nedeniyle yapılamadı. F.İ.B.A standardına uygun Danimarka menşeli Junkers marka ahşap parke uygulaması, döşenmeye hazır vaziyette bekletiliyor.

Öte yandan; şantiye içi çevre düzenleme projesi kapsamında, şantiye iç yolunun düzenlenmesine bağlı olarak kazı ve reglaj çalışmaları ile ilave tesise ait iksa sistemi için alt yapı uygulamalarına (Fore Kazık , Kazık Ankrajlan , Beton ve Kademeli Hafriyat işleri ) devam ediliyor.

Beyoğlu Spor Kompleksi için Ekim 2003 tarihinde 2. keşif yapılarak, keşif bedeli yüzde 64.90 artışla yaklaşık 9 trilyon 70 milyar lira olarak tespit edildi.

Çok amaçlı bir Kompleks...

Kasımpaşa Stadyumu'yla bütünlük oluşturacak şekilde katlı otoparkı da içeren Beyoğlu Spor Kompleksi, 3 bin 500 metrekarelik bir alana inşa edildi. Komplekste; semtin ihtiyaçları doğrultusunda otopark, spor salonu ve semt halkının birlikteliğini sağlayacak dükkanlar yer alıyor.

4 bodrum kat ye bir zemin kattan oluşan Beyoğlu Spor Kompleksi; 500 seyirci kapasiteli ve FIFA standartlarına uygun bir spor salonu ile semtin ihtiyaçları doğrultusunda otopark, bir semt konağı, semt halkının birlikteliğini sağlayacak merkezler ile dükkanlar ve idari bölümlerden oluşuyor.

Kompleksin, ihtiyaçlar doğrultusunda tasarlanarak çevresiyle bütünleşmesine ve içinde bulunduğu semte uygun bir yapı olmasına özen gösterilidi. Cumbalarla hareketlendirilen cepheler, uygulanacak doğal taş kaplamalar ile yapının semt ölçeğinde bir odak noktası haline getirilmesi amaçlandı.

Yapım çalışmalarına devam edilen ve yakın dönemde tamamlanacak olan Beyoğlu Spor Kompleksi, bölge sakinlerinin park sorununa çözüm getirirken, aynı zamanda onların çeşitli sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir mekan olma özelliğine de sahip olacak.

Teknik Özellikler...

Artan nüfus ve bununla doğru orantılı gelişen motorlu taşıt sayısı birçok yerde olduğu gibi Kasımpaşa Mahallesi'nde de otopark soruna olarak ortaya çıkarttı.

Proje ile çevreye ve ihtiyaçlara duyarlı kalınarak otopark gibi sorunların çözülmesi de amaçlandı. Bu problemi ortadan kaldırmak amacıyla, Kasımpaşa Stadyumu ile bütünlük oluşturacak şekilde 250 araçlık katlı otopark inşa edildi.

Projenin ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan işlevselliği dışında, bulunduğu konum itibarı ile de çevreyle bütünleşen ve semte ait bir yapı olmasına özen gösterildi. Cumbalar ile hareketlendirilen cepheler, uygulanan doğal taş kaplamalarla yapının semt ölçeği içinde bir odak noktası haline getirilmesi amaçlandı.

Yapım aşamasında da böyle bir semt dokusu içinde çalışmanın getirdiği bir takım ek önlemler alındı. Eski İstanbul sokaklarının genel sorunu olan dar sokaklar, yapının hafriyatında bir takım problemleri beraberinde getirdi. Ancak konu akademik birimlerin katkısıyla çözüme ulaştırıldı. Çevre binalara zarar vermemek için ve oluşabilecek herhangi bir deplaseye karşı önlem olmak üzere iksa sistemi uygulandı.

Zemin etüdü çalışmaları ciddi bir boyutta ele alınarak yine akademik birimlerin onayı ile gerçekleştirildi. Yapının sağlam zemine oturması için zemin iyileştirmeleri (Jet grout kolon imalatı) yapıldı ve 90 santimetre yüksekliğinde radye temel oluşturuldu. Bina perdeleri bodrum katlar boyunca devam etti, etrafı kırma taş ile doldurularak yapı daha güvenli hale getirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/beyogluna-cok-amacli-dev-spor-kompleksi_8684.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!