Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bilirkişi, Saros’a Sahip Çıkanları İkinci Kez Haklı Buldu

Edirne'nin Keşan ilçesinde, Saros Körfezi'ne yapılması planlanan Saros FSRU Limanı projesine ilişkin ikinci bilirkişi raporu da yayınlandı. Raporda projeye verilen ÇED olumlu kararının eksik ve yetersiz olduğu belirtildi.

yapi.com.tr
Bilirkişi, Saros’a Sahip Çıkanları İkinci Kez Haklı Buldu

Edirne'nin Keşan İlçesinde Saros Körfezi’ne yapılmak istenen Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi’ne ilişkin verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararının iptali davasında bilirkişi ikinci raporunu yayınlandı.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; raporda, liman ve boru hattı projesinin inşaat, ziraat, jeoloji ve hidrojeoloji, biyoloji ve orman bilimlerine birçok yönden aykırı olduğu belirtildi. Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönüllüleri bir araya gelerek projenin durdurulması için çağrıda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Saros Gönüllüsü Davacılar Vekili Avukat Bülent Kaçar, şunları söyledi: “Saros körfezine, orman ve tarım alanlarımıza, bölge turizmine yıkım getiren Saros FSRU Liman ve Boru Hattı projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği ÇED Olumlu kararının iptali için Edirne İdare Mahkemesine açtığımız davamızda ikinci bilirkişi ortak raporu tarafımıza tebliğ edilmiştir.

Ortak bilirkişi raporuyla BOTAŞ’ın sadece dış ticaret için ısrar ettiği projenin körfezimize ve bölgemize zararları, bilime, hukuka ve ÇED yönetmeliğine aykırılığı 48 sayfalık ayrıntılı rapor ile bilimsel olarak kanıtlanmıştır.”

ÇED olumlu kararlarının iptal edilmesi gerektiğinin altını çizen Karagöz, “İlk bilirkişi raporundaki 90 ayrı bilime aykırılığa ek olarak, ikinci bilirkişi ortak raporunda yaklaşık 60 civarında daha bilime ve ÇED yönetmeliğine aykırılık tespit edilmiştir. Saros FSRU Liman ve Kara Boru Hattı’nın ne bölgemize ne de ülkemize hiç bir yararının olmadığı Saros Körfezi’ne büyük zararlar vereceği bilirkişi raporundaki tespitler ile kesin olarak kanıtlanmıştır. Kamu yararına çalışması gerekli BOTAŞ’ın ve çevreyi korumakla görevli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bilirkişi raporundaki bilimsel tespitlere göre Saros FSRU Liman ve Kara Boru Hattı inşaatını acilen durdurmasını ve iptal etmesini yurttaşlar olarak talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilirkisi-sarosa-sahip-cikanlari-ikinci-kez-hakli-buldu_183701.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!