Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Binalarda Enerji Verimliliği...

Binalarda Enerji Verimliliği ve Yalıtımda Neopor'un Sağladığı Olanaklar Üzerine

BASF, mucizevi yalıtım ürünü Neopor’u ve yapılarda enerji verimliliği sağlayan diğer ürünlerini, YEM işbirliğiyle düzenlediği “Binalarda Enerji Verimliliği ve Yalıtımda Neopor” etkinliğiyle tanıttı. Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara, binalarda enerji verimliliği konusundaki son teknik gelişmeler, Türkiye ve

yapi.com.tr
3 Binalarda Enerji Verimliliği ve Yalıtımda Neopor'un Sağladığı Olanaklar Üzerine

BASF, mucizevi yalıtım ürünü Neopor’u ve yapılarda enerji verimliliği sağlayan diğer ürünlerini, YEM işbirliğiyle düzenlediği “Binalarda Enerji Verimliliği ve Yalıtımda Neopor” etkinliğiyle tanıttı. Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara, binalarda enerji verimliliği konusundaki son gelişmeler ve BASF’nin bu alanda sunduğu çözümlerle ilgili bilgi aktarıldı.

Yapı malzemeleri sektörünün de büyük oyuncuların biri olan BASF’nin öncülüğündeki etkinliğin ilk konuşmacısı, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Sefer Akkaya oldu. Aynı zamanda Enerji Koordinasyon Kurulu üyesi olan Akkaya konuşmasına, ülkemiz için çok önemli bire konu olduğunu belirttiği enerji verimliliğine eğilenler ve bu konu için bir araya gelenlere teşekkür ederek başladı. Ülkemizde, tüketilen enerjinin ancak üçte birinin öz kaynaklardan geldiğini ve bu tüketimin %30 ila 40’ının yapılarda gerçekleştiğini belirten Akkaya, 2008’in ‘Enerji Verimliliği Yılı’ ilan edildiğini hatırlatarak kamu ile özel sektöre enerji tasarrufu potansiyelinin değerlendirilmesinde büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

 

Akkaya, STK’ların da toplumu bilinçlendirme görevini üstlenmeleri gerektiğini dile getirerek, özellikle inşaat sektörünü bu konuda harekete geçirme çalışmalarından ötürü İMSAD’ı örnek gösterdi. Akkaya konuşmasında, yürürlüğe girmiş ve girecek olan yönetmeliklerin yanı sıra Türk Standartları Enstitüsü’nün yeni yalıtım standartlarına ve yapıların teknik bilgilerini depolayacak bir bilgi bankası projesine değindi.

 

Akkaya’dan sonra sözü alan İZODER Genel Koordinatörü Ertuğrul Şen ise, enerji verimliliğin tanımını yaptıktan sonra yalıtım malzemelerinde performans alanlarını sıraladı. Binalarda kullanılan enerji değerlerini rakamlara dökerek somut örnekler üzerinden konuşmayı yeğleyen Şen, tek hedefin ekonomik tasarruf değil, aynı zamanda çevreyi korumak olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin 2007-2008 sektör verilerini Avrupa ve Amerika ile karşılaştırmalı olarak aktaran Şen, Sefer Akkaya’dan da bir ricada bulundu: Enerji Verimliliği Kanunu’nda binaların enerji kimlik belgesi edinmesi için tanınan süre 10 yıldan 5’e insin!

 

Kısa bir aradan sonra kürsüye gelen BASF Yapı Ürünleri Pazarlama Müdürü Margit Pfundstein, BASF’ye kısa ve genel bir bakış atarak başladığı konuşmasında, şirketin ham yapı malzemelerinden bir dizisine dair detaylı bilgileri izleyicilerle paylaştı. “Enerji verimliliği bir trendden daha fazlası” diyen Pfundstein, sözlerine şöyle devam etti: “Biz büyük bir şirketiz; ancak yapı endüstrisi daha da büyük. Ürettiğimiz çok sayıdaki ham malzeme, bizim görünmez bir katkı ancak görünür bir başarı sağlamamıza yarıyor.”



BASF Yapı ve Isı Yalıtım Pazar Geliştirme Müdürü Jürgen Fischer, fosil yakıt fiyatlarının gelişiminin nedenleri ile başladığı sunumunda, enerji kaynakları için sürdürülen global yarışmadan ve bu durumun 21’inci yüzyılı karşı karşıya getirdiği sorunlardan söz etti. Enerji verimliliğinin önemli enstrümanlarına değinmek üzere Almanya’dan örnekler veren Fischer, yeni yapılar ve eski yapıların sağlıklılaştırılması sürecinde izlenen çeşitli yöntemlere dikkat çekti. Fischer, BASF’nin ortaklığında yürütülen ‘enerji pasaportu’ programının pazarlama, yenilikçilik alanlarında avantajlar sağlamakla kalmayıp, enerji optimizasyonu süreci ile yeni iş olanakları doğurduğunu vurguladı. Fischer, Styropor ve taş yünü gibi malzemelerle karşılaştırmalardan yola çıkarak, yeni malzeme teknolojileri ile üretilen Neopor’un yapı fiziksel özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarına açıklık getirdi.

 

“Binalarda Enerji Verimliliği ve Yalıtımda Neopor” konferansının son konuşmacısı ise, Marshall Teknik Eğitim Yöneticisi Kemal Koç oldu. Koç, Marshall’ın yeni nesil dış cephe yalıtım sistemi “Thermo’s”u tanıtan bir video gösteriminin ardından rakamlarla dış cephe yalıtım pazarına bir bakış sundu. Yalıtımda paket sistem seçmenin avantajları ve pazarda kullanılan ısı yalıtım levhalarına dair kısa bir anlatımdan sonra Neopor’un farklılıkları ve pazara sunumu üzerine konuşan Koç, bu sistemin eğitimi ve Türkiye’deki projeler üzerinden uygulama alanlarına değindi.

Oldukça ilgili bir katılımın gözlemlendiği konferans, Neopor ve yapı yalıtımı üzerine beklenen sorular hakkında açık bir iletişim önerisi ile sona erdi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/binalarda-enerji-verimliligi-ve-yalitimda-neoporun-sagladigi-olanaklar-uzerine_64242.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • BASF'ın Neoporu büyük bir buluş. Neoporun beton kalıbı olarak kullanılması ise geleneksel betonarme binaların pabucunu dama atacak nitelikte gözüküyor. Ülkemizde bu sistem daha çok tanıtılmalı ve maliyetler mümkünse düşürülmeli. Bu konuda BASF'ın öncülük yapmasını bekliyoruz. İş adamlarımız için bulunmaz bu fırsatı lütfen dikkate almalarını isterim. Özellikle EPS üreticilerine önemle duyurulur. YANITLA
  • 21 ekim'de işlerim nedeniyle katılamadm. tekrarlanması dileklerimle... YANITLA
  • BASF'ın neopor ile ilgili yeniliklerini bekleriz. YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!