Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bingöl'ün 'Peribacaları' Keşfedilmeyi Bekliyor

Bingöl'ün Sancak beldesine bağlı Oğuldere köyünde bulunan ve Kapadokya'daki peribacalarına benzerliği ile dikkat çeken Buban bacaları yerli ve yabancı turistler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

yapi.com.tr
Bingöl'ün 'Peribacaları' Keşfedilmeyi Bekliyor

Bingöl kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Sancak Beldesi'ndeki Oğuldere Köyü'nde bulunan Budan bacaları gizemiyle dikkat çekiyor.

Bingöllüler tarafından Nevşehir'in Kapadokya ilçesinde bulanan peri bacalarına rakip görülen Buban bacalarının oluşumu hakkında kesin bilgi bulunmazken, geçmişinin çok uzun yıllara dayandığı belirtiliyor. Peribacası şeklindeki ilginç sivri kaya şekillerinin vadi yamaçlarından inen sel sularının ve rüzgarın tüflerden oluşan yapıyı aşındırmasıyla ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

Buban efsaneleri...

DHA'nın haberine göre, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Buban bacalarının korunmaya alınması için çalışmalara başladı. Ayrıca yerel yönetimler de tanıtımla ilgili faaliyetlerini sürdüyor.

Buban bacalarının ilginç hikayesini anlatan Oğuldere Köyü Muhtarı Haser Bakır, eski dönemlerde Kürtçe adıyla 'Kemer-i Veyvi' olarak anılan bu alanda düğün alayının olduğunu söyledi. Düğün esnasında inançlara ve mezheplere ters düşen bir yeminin edilmesiyle buradaki insanların taşa dönüştüğünün rivayet edildiğini aktardı.

Muhtar Bakır, görüntüsüyle hayrete düşüren Buban bacalarının turizme kazandırılması gerektiğini belirterek, köylerinde mağaralar, eski mezarlıklar ve çok sayıda keşfedilmemiş tarihi eser bulunduğunu söyledi. Buban bacalarının turizme kazandırılmasıyla bölgenin tanıtımına ciddi katkılar sunacağını dile getiren Bakır, ilgili kurum ve kuruluşların Buban bacalarını incelemesi gerektiğini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bingolun-peribacalari-kesfedilmeyi-bekliyor_160216.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!