Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bir Ütopyayı Hayata Geçirmek: AGT

CEO'su Mehmet Semih Söylemez'in "üretmekten haz alan ve ürettiği nesneye dokunduğunda heyecan duyan insanların 'ben de orada olmak istiyorum' diyeceği bir üretim topluluğu kurmak" ütopyasıyla kurduklarını söylediği AGT'nin Antalya OSB'deki üretim alanları, kapılarını yapi.com.tr için açtı

Bir Ütopyayı Hayata Geçirmek: AGT

strong>ÜRETİM
 
Mobilya sektörü için yarı mamül üretiyorsunuz. Üretim aşamalarını kısaca özetleyebilir misiniz?

Standart ebattaki MDF plakaları, ürün gruplarının ebatlarına göre bölünüyor. Eğer profilse, frezede işlenip profil şekli veriliyor. Daha sonra tutkalla kaplama malzemesiyle birleştirilip üzerine lamine ediliyor. Yani etrafı, İngilizce’de ‘wrapping’ denilen teknolojiyle bir malzemeyle sarılmış oluyor. Sonra da paketlenip müşteriye sunuluyor. Panellerse, boyutlandırıldıktan sonra direkt laminasyon işlemine tutuluyor. Onda freze işlemi yok; düz panel olduğu için üzerine lamine edilip geçiliyor.

Kapı üretim süreçleri bu anlattıklarınızdan farklılaşıyor mu?

Kapı, üretimimiz içinde en karmaşık sürece sahip olan grup; çünkü iki farklı üretim şeklimiz var. Müşteri, standart komponent olarak ürettiğimiz kapı pervazını, kasasını, kanadını; kendisi ebatlayıp, menteşe ve kapı kilit yerlerini açarak uygulamasını yapıyor. Ya da benden hazır ürün de isteyebiliyor. Projesindeki ebatlarını bana sipariş olarak geçip, ben ona o siparişlerde o kapı deliklerini, menteşe yerlerini açıp, onun projesine uygun, onun hangi katında, hangi daire olduğunu numarasına kadar üzerine yazarak gönderebiliyorum.

Üç farklı tesiste üretim yapıyorsunuz. Üretim, hangi aşamada birbirinden ayrışıyor? Ne gibi ortak özellikler taşıyor?

Hepsinde aynı hammaddeyi kullanıyoruz, ama makine teknikleri farklılaşıyor. Profiller, daha çok kapak yapmak için veya taç ışıklandırma bandı, süpürgelik olarak kullanılabiliyor. Boy kapaklarıyla ise dolapların ön kapakları oluşturulabiliyor. Kapak aslında profilden de yapılabiliyor, ama işçilik olarak daha fazla zaman gerektirebiliyor. Boy kapak, neredeyse hazır bir ürün; direkt ebatlanıp, kesilip, sonrasında kapak olarak menteşelerine takılabiliyor. Panel ise bunlardan daha sade, işçilik olarak çok daha az zaman alabiliyor.

Üretim aşamasında ne gibi sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz?

Üretim aşamasında karşılaşılan en büyük sıkıntılardan biri, tasarımın üretime dönüştürülmesinde gerekli altyapıyı sağlamak. Çünkü bıçak, tutkal çalışmalarını yapmak, üretim aşamalarını belirlemek lazım. Kesim makinelerini çok iyi tanımak gerek, ki orada ya da daha sonra birleştirilme sırasında bir sıkıntı yaşanmasın. Bunlar tamamlanıp, bir proje olarak sunulur bizde ilk önce; ilgili tüm altyapı oluşturulur. Bıçak çalışmaları yapılır, sonra test üretimleri başlar. Olası renkler belirlenir; renklerle ilgili bir sıkıntı olup olmadığına bakılır. Daha sonrasında da üretim aşamasına geçilir. Eğer bunların hepsinde olumlu sonuçlar alınırsa, ilk test yapılıp uygunluğu sağlanıyorsa, onay alıyorsa, üretime geçilir.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6
http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-utopyayi-hayata-gecirmek-agt_102983.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Popüler Fabrika Gezileri

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!