Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bir Yudum Su için

Her geçen gün azalan su kaynaklarının korunmasına ve su bilincinin gelişmesine katkıda bulunması amaçlanan "Akdeniz'de Su Eğitimi Paketi" , Finansbank'ın katkısıyla Türkiye'deki öğrencilere ve eğitimcilere de sunulacak.

Cumhuriyet Gazetesi
Bir Yudum Su için

üm dünyayı tehdit eden küresel ısınmanın çevre koşullarında meydana getirdiği değişimlerin, gelecekte önemli sorunlara yol açması bekleniyor. Bu sorunlardan biri de su kaynaklarının hızla azalması. Her geçen gün azalan su kaynaklarının korunmasına ve su bilincinin gelişmesine katkıda bulunması amaçlanan "Akdeniz'de Su Eğitimi Paketi" , Finansbank'ın katkısıyla Türkiye'deki öğrencilere ve eğitimcilere de sunulacak.

Bugüne kadar İtalya, Fransa, Yunanistan, Hırvatistan ve Mısır'da basılarak dağıtımı yapılan "Akdeniz'de Su Eğitimi Paketi" , gelecek nesillerin su kaynaklarının bilinçli kullanımı konusunda eğitilmesini hedefliyor. İçeriği Avrupa Komisyonu Çevre Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Çevre Programı, Akdeniz Eylem Planı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO), Yunanistan Çevre, Doğa Planlama ve Bayındırlık Bakanlığı, Atina Üniversitesi, Akdeniz Enformasyon Bürosu ve Yeşil Adımlar Çevre Eğitim Derneği'nce hazırlanan eğitim paketi, ilk aşamada 20 bin tane basılacak ve ilköğretim okulları, üniversitelerin eğitim fakülteleri, kütüphaneler ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilecek.

Bu eğitim projesinin Türkiye bölümünü üstlenen Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Grup CEO'su Ömer Aras , "Finansbank olarak, küresel ısınmanın ve yol açtığı bu susuzluk probleminin, tüm nesiller tarafından önemle karşılanarak çözüm yollarının araştırılmasının her birey ve kurumun sorumluluğu dahilinde olduğuna inanıyoruz" dedi.

Çöllerde ve yarı kurak bölgelerde kadınlar, su bulmak için büyük enerji ve zaman harcarlar. Mısır'daki kadınların yaklaşık yüzde 30'u en yakın su kaynağına ulaşabilmek için günde bir saatten fazla yürümek zorundadır. Wayen ve Burkina Faso'daki kadınlar, 12 kilometre uzaklıktaki durgun su birikintilerine gitmek için her gün iki ya da üç saatte yürümekte ve başlarının üzerinde taşıdıkları kaplarda yalnızca 25 litre suyla evlerine dönmektedirler.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-yudum-su-icin_60530.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!