Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bitlis'te HES Protestosu

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Ekinli köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde yapılan hidroelektrik santrali (HES) çalışmasını durdurmak için eylem yaptı.

yapi.com.tr/AA
Bitlis'te HES Protestosu

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Ekinli köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde yapılan hidroelektrik santrali (HES) çalışmasını durdurmak için eylem yaptı. Hizan'a bağlı Ekinli köyünde bir araya gelen vatandaşlar, HES çalışmalarının yapıldığı bölgeye gitti. Çalışmaları yürüten iş makinelerini durduran vatandaşlar, yapım işini mahkemeye vereceklerini belirterek, sonuç açıklanıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi. 

Eylem nedeniyle bölgede de İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince güvenlik önlemi alındı.

Ekinli köyü muhtarı İkram Aslan, yaptığı açıklamada, HES çalışmalarının, evlere, fındık bahçelerine ve meralara zarar verdiğini ileri sürerek, verilen zararlar nedeniyle çalışmanın durdurulmasını istedi.

Aslan, köylülerle şantiyeye gittiklerini ve çalışmaların durdurulması için eylem yaptıklarını bildirerek, "Eylemimiz sonuç verdi ve şantiyede çalışmalar durduruldu. Yarın mahkemeye vereceğiz. Mahkeme kararı çıkana kadar eylemimize devam edeceğiz. Tünel açarken dinamit patlatıyorlar ve patlama sırasında evlerimiz zarar görüyor" dedi.

Köyün eski muhtarı Sabri Güngör ise hidroelektrik santralinin köy merası içinde yapıldığını ve meranın kullanılmaz hale geldiğini önü sürerek, çalışmaların durdurulmasını istedi.

ETİKETLER: Bitlis HES
http://www.yapi.com.tr/haberler/bitliste-hes-protestosu_121356.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!