Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Bizimle Çalışan Yatırımcının Başı Tavana Vurur”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul’a kurulacak 1,5 milyonluk yeni şehir ve kentsel dönüşümde kaynak sıkıntısının olmayacağını, bu süreçte uluslararası yatırımcıları beklediklerini belirterek, “Bizimle çalışan yatırımcıların başı tavana vurur” dedi.

yapi.com.tr
1 “Bizimle Çalışan Yatırımcının Başı Tavana Vurur”

Erdoğan Bayraktar, ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Daire Başkanı Myron Brillant ve beraberindeki heyeti kabul etti ve Bakanlığının projeleri hakkında heyete bilgi verdi. Bayraktar, Türkiye’nin son dönemde ekonomik olarak çok büyüdüğünü, gelecek dönemde hükümetin çok önemli projeleri olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

"İstanbul’a 1,5 milyon nüfuslu yeni şehir, yine İstanbul Anadolu yakasında yaklaşık 1,5 milyon metrekare alanda yatırım boyutu 6,5 milyar dolar olan finans merkezi kuruyoruz.  Türkiye’de kentsel dönüşüm hamlesi başlattık. Bu kapsamda 6,5 milyon birim konutu yenileyeceğiz".

Kurulacak 1,5 milyonluk yeni şehir ve kentsel dönüşümde kaynak sıkıntısının olmayacağını, bu süreçte uluslararası yatırımcıları da beklediklerini belirten Bayraktar, "Bizimle çalışan yatırımcıların başı tavana vurur" dedi.

İlerleyen dönemde İzmir gelişecek

Yeni dönemde İzmir’in de cazibe merkezi olacağını; yatırımcıların sadece İstanbul değil, İzmir’e de yatırım yapması gerektiği belirten Bayraktar, “Otoyol  ve hızlı trenle artık  İstanbul’dan İzmir’e 3-3,5 saatte gidilecek. Dünyanın en uzun  köprüsünü yapıyoruz; Körfezi geçeceğiz. Bursa’dan 3 saatte İzmir’e inecek. İzmir'in tarih olarak, iklim olarak çok büyük avantajları var. İzmir de İstanbul gibi yeni yatırım merkezi olacak” diye konuştu.

ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Daire Başkanı Myron Brillant ise yatırımcıların sürecin parçası haline gelmesi ve vergi teşvikleri sağlanması durumunda daha fazla yatırımcının geleceğini söyledi. Brilliant, “Bunlar olduğu zaman tek bir şehre değil, birden fazla şehre yatırım olur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediye başkanlarının katılacağı yatırım ortamının konuşulacağı bir forum düzenlemeli” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bizimle-calisan-yatirimcinin-basi-tavana-vurur_112973.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Yanlışmı okudum acaba,İstanbula ilave 1.500.000.- nüfuslu bir şehirmi yapılacak.Eğer doğru ise ,Allah akıl fikir versin derim YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!