Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum ve Gökova'da Sit Kararları Sil Baştan

Bodrum Yarımadası ve Gökova'da sit uygulamasıyla ilgili karar verme yetkisinin, Muğla'daki Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan alınarak İ

Radikal
Bodrum ve Gökova'da Sit Kararları Sil Baştan

odrum Yarımadası ve Gökova'da sit uygulamasıyla ilgili karar verme yetkisinin, Muğla'daki Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan alınarak İzmir'deki 2 No'lu kurula verilmesi tepki yarattı. Devir kararının gerekçesi Muğla Koruma Kurulu'nun 'iş yoğunluğu'.
Muğla Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Yaylalı ise uygulamayla işlerin hızlanmak yerine yavaşlayacağını söyledi: "Üç yıl önce oluşturulan kurul, bekleyen dosyaları kısa sürede çözüme kavuşturdu. Muğla'da iki haftada sonuçlanan dosyalar, İzmir'den üç ayda çıkmaz. Muğla'da yoğunluk varsa üç-dört raportör gönderilerek bu sorun giderilebilirdi."
Şehir Plancıları Odası Bodrum Temsilcisi Gülsiye Dalkıç, Kisebük, Küdür Yarımadası, Kesire Burnu, Kara Ada ve Torba kesimlerinde çok sayıda sit alanı bulunduğunu, rant peşinde koşanların buralarda imar izni almak için beklediğini ileri sürdü.

Üç yıl zaman kaybı
Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan "Bodrum'un yeni 1/ 1000'lik imar ve revizyon planını Muğla Koruma Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda iki yılda yaptık. Şimdi dosyalar İzmir'de yeniden incelemeye alınacak. Bu en az üç yıl zaman kaybı demek" dedi. Gümüşlük'te yıllardır tek çivi çakılmadığını anlatan Gümüşlük Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Ülküm de "Bu yıl revizyon planına başlamak istiyorduk" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrum-ve-gokovada-sit-kararlari-sil-bastan_3968.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!