Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bodrum'da Yüksek Kira Eylemi

Bodrum'de, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Kiralar Denetlensin Grubu' adı altında örgütlenen bir topluluk, eylem yaptı.

yapi.com.tr
Bodrum'da Yüksek Kira Eylemi

Hayat pahalılığına dikkati çeken ve ilçedeki kira ücretlerinin yüksek olduğunu vurgulayan grup, yetkililerden denetleme istedi.

DHA'nın haberine göre, Kiralar Denetlensin Grubu'na üye yaklaşık 50 kişilik bir grup, dün saat 20.30 sıralarında, Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya geldi. Eylemciler; 'Barınma Hakkımız Engellenemez', 'Sağlık Hakkımız Engellenemez', 'Bodrum'da Ulaşım Halk İçin Olsun', 'Emekliye Toplu Konut', 'Geçinemeyen Gitsin Zihniyetine Son' ve 'Bodrum'da Kiralar Denetlensin' yazılı dövizler taşıdı. Grup adına basın açıklamasını ilkokul öğretmeni Engin Karataş, yaptı.

Maaşlar kiraya yetmiyor

Bodrum'da öğrenci, işçi, memur, emekli ve esnafın çok güç koşullar altında yaşadığını belirten Karataş, "Bodrum, emekçiler için yaşanılmaz bir hale getirildi. Barınma, ulaşım, sağlık, eğitim hakkımız elimizden alınıyor. Hayat pahalılığı her geçen gün bilinçli olarak artırılıyor. Bodrum ülkemizdeki en pahalı ilçe haline getirildi. Kiralardaki dengesiz artışlar ve yöneticilerin soruna göz yumması üzerine kazancımızın neredeyse tamamını ev kirası için veriyoruz. Öyle ki asgari ücret ile çalışan bir çift, küçük bir ev için 1000-1500 lira ödemek zorunda kalıyor" dedi.

Haklarının korunmasını istedi

Belediyelere ait kafeteryadaki fiyatların da yüksek olduğunu belirten Karataş, şunları anlattı:

"Dolmuşla yapılan taşıma pahalı, herkes kendi aracıyla yolculuk ediyor. Trafik tıkanıyor. Okul sayısı yetersiz kaldığı için öğrenciler servise binmek zorunda kalıyor. Halk pazarı uygun değil. Bodrum'da tek bir devlet hastanesi var. Özellikle yaz aylarında kalabalıktan tedavi olmak mümkün değil. Burada yaz-kış çalışıp yaşamakta olan insanlar daha fazla mağdur edilmemelidir. Acil olarak bir önlem alınması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Yöneticileri emekçilerin haklarını korumaya davet ediyoruz."

"Evlerin kiralama ölçüleri denetlenmelidir"

Kaymakamlık ve valiliğe seslenen Karataş, "Kiralar bir an önce belirli bir noktaya çekilmelidir. Evlerin kiralama ölçüleri denetlenmelidir. Tek göz bir odaya ev deyip 1000 lira kira isteyenler cezalandırılmalıdır. Tüm yöneticiler artık Bodrum'a emek verenlerin kıymetini bilmeli ve gereken önlemler alınmalıdır. Bu sorunları görüp çözmeyen yöneticiler hakkında yasal haklarımızı arayacağımızı da herkes bilmelidir" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrumda-yuksek-kira-eylemi_131330.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!