Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Boeing 747'den Ev Yaptı!

ABD'nin Oregon eyaletinde bir adam Boeing 727 tipi eski bir uçağı yeniden dizayn ederek ev haline getirdi. Uçaktaki koltukları çıkaran ve eşyaları oraya toplayan Campbell'in favori odası ise kokpit.

yapi.com.tr
Boeing 747'den Ev Yaptı!

ABD'nin Oregon eyaletine bağlı Portland kentinde eski bir Boeing 727'yi satın alan emekli elektrik mühendisi Bruce Campbell, 10 dönüm ormanlık araziye yerleştirdiği Boeing 727 tipi uçağı ev şeklinde dizayn ederek uçakta yaşamaya başladı.

Eski elektrik mühendisi olan Campbell, ormanlık alanda bulunan 10 dönümlük araziye yerleştirilen uçağı adeta bir ev gibi dizayn ederek uçağın içerisine tuvalet, banyo ve oturma odası yaptı. 1999 yılından beri her yıl 6 ay boyunca uçağın içerisinde yaşadığını belirten Campbell kalan 6 aylık süreçteyse Japonya'ya giderek bir başka uçak ev yapmak için eski bir Boeing 747 aradığını kaydetti. Ahşap evlere oranla uçakların daha dayanıklı ve sağlıklı olduğunu ifade eden Campbell, "Kimseyi gücendirmek istemem fakat ahşap bence korkunç bir yapı malzemesidir. Ahşap birçok mikrobun oluşmasına neden oluyor. ya da yangın çıkma riski yüksek. Uçaklar ise insanların ürettiği en güzel yapıların başında geliyor ve onların hurdaya dönüşmesi utanç verici bir durum" dedi. Uçağı 23 bin dolara satın aldığını belirten Campbell, ormanlık alana yerleştirdiği uçağa 15 yıl boyunca restorasyon için harcadığı paranın 220 bin dolar olduğunu kaydetti.

Elektrik ve su tesisatının yer aldığı 'uçak ev'de duş ve tuvalet de mevcut. Radyo ve televizyonun olmadığı uçak evde iPod imdada yetişiyor. Campbell, "düşlerdeki evine" kavuştuğunu söylüyor.

  • Foto: Reuters
  • Boeing 747'den Ev Yaptı!
  • Boeing 747'den Ev Yaptı!
  • Boeing 747'den Ev Yaptı!
  • Boeing 747'den Ev Yaptı!
  • Boeing 747'den Ev Yaptı!
  • Boeing 747'den Ev Yaptı!
  • Boeing 747'den Ev Yaptı!

http://www.yapi.com.tr/haberler/boeing-747den-ev-yapti_121171.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!