Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boğaziçi Yenilenecek!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği, “Boğaziçi’nin Geleceği” başlıklı yuvarlak masa toplantısında, Boğaziçi konusunun önümüzdeki günlerde önemli gelişmelere gebe olduğu vurgulandı.

yapi.com.tr
Boğaziçi Yenilenecek!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği, “Boğaziçi’nin Geleceği” başlıklı yuvarlak masa toplantısı, üyelerin ve GİSP Genç takımının katılımıyla gerçekleşti. İmar Planlama Yönetim Kurulu Başkanı ve Şehir Plancısı Aytaç Ülkebaş’ın yaptığı sunumla başlayan oturumda, Şehircilik Şurası dolayısıyla gündemde olan Boğaziçi konusunun önümüzdeki günlerde önemli gelişmelere gebe olduğu vurgulandı. Toplantıda üzerinde çalışılan yeni imar düzenlemesinin, Boğaziçi’nde yayılmış olan gecekondular ve eski yapıların, deprem güvenliği de göz önünde bulundurularak yenilenmesini sağlayacağı belirtildi.

“Dönüşüm odaklı, koruma amaçlı imar planı üretilmeli”

Yuvarlak masa toplantısında şu konulara değinildi: “Mülkiyet, Boğaziçi bölgesinin yeniden ele alınmasında en önemli konu olarak ortaya çıkıyor. Büyük alanlar kaplayan müşterek mülkiyet alanları ve kamu arazilerinin yok denecek kadar az kalması, donatı temininde büyük sorunlar ortaya çıkarıyor. Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesinde mevcut yapı stoğunun eskimesi ile ortaya çıkan dönüşüm talebi dikkate değer düzeyde. Güncel bir Boğaziçi Master Planı olmadığı için vatandaşın dönüşüm talebi, yoğunluğun artma endişesi ve Boğaziçi Mevzuatının kısıtları dolayısıyla karşılanamıyor. Boğaziçi gibi muhteşem bir mirasın korunması ve güzelleştirilmesi için doğru yöntem: Dönüşüm Odaklı, Koruma Amaçlı İmar Planı üretilmesi.”

GİSP Başkanı Hakan Gümüş, “Boğaziçi’ni yoğun yapılaşmadan koruma kaygımızın, bizi muhteşem koylardaki, tepelerdeki gecekonduların varlığını savunacak noktaya getirmemesi gerekiyor. Boğaziçi Öngörünüm yasasının yenilenmesi gereken bina stoğunu engellediğini ve bu yenilemenin kapsamlı bir plan dahilinde gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/bogazici-yenilenecek_157354.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!