Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Börükçü Kazıları’nda Yeni Yerleşim

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nin Yeşilbağcılar Beldesi’ndeki Börükçü Mevkii’nde sürdürülen kazılar kapsamında yeni bir antik yerleşim bölgesi ortaya çı

NTV-MSNBC



b>Muğla’nın Yatağan İlçesi’nin Yeşilbağcılar Beldesi’ndeki Börükçü Mevkii’nde sürdürülen kazılar kapsamında yeni bir antik yerleşim bölgesi ortaya çıkarıldı.

Prof. Dr. Ahmet Tırpan başkanlığında, Pamukkale Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinin kontrolünde toplam 60 kişilik ekiple Börükçü Mevkii’nde başlatılan kazı çalışmalarının yaklaşık 3 aydır sürdürüldüğü bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Bilal Söğüt, Lagina Hekate Kutsal Alanı ve çevresindeki çalışmaları yürüten ekibin tamamının, Börükçü’ye kaydırıldığını belirterek, bölgede sistemli ve bilimsel çalışmanın yapıldığını kaydetti.

YENİ BİR YERLEŞİM BÖLGESİ
Kazı çalışmalarında tüm teknik imkanların kullanıldığını dile getiren Söğüt, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yatağan Kaymakamlığı’nın da katkıda bulunduğunu kaydederek, “Kazılarda yeni bir antik yerleşim bölgesi bulundu. Yazıtlardan birinde Börükçü’nün antik adının (Koliorga) olduğu anlaşıldı. Koliorga, tarihi bölge Lagina’nın çevresinde bulunan antik yerleşimlerden sadece biri. Daha önce bulunmuş olan kitabelerden bu çevrede pek çok kentin olduğunu biliyorduk. Ancak bunların yerleri kesinleşmemişti. Gelecek yıllarda devam edecek çalışmalarda, diğer yerleşim birimlerinin de antik isimlerinin ortaya çıkacağını umuyoruz” diye konuştu.
Söğüt, şimdiki ismi Börükçü olan ‘Koliorga Antik Yerleşim Bölgesi’nin kömür dekupaj sahası içinde olduğu için acilen kurtarılmasının gerektiğini kaydetti. Bilal Söğüt, kalıntıların M.Ö. 700-750 yıllarına kadar indiğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/borukcu-kazilarinda-yeni-yerlesim_17952.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!