Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Borusan Alman EnBW ile Ortak Oldu

Borusan Holding ile Almanya’nın 3’üncü büyük enerji şirketi Energie Baden-Württemberg AG (EnBW), Türkiye enerji sektöründe yüzde 50 ortak oldu. Ortaklık kapsamında Borusan ve EnBW, öncelikle Borusan Enerji’nin portföyündeki yaklaşık bin megavatlık yatırımı tamamlayacak.

Radikal Gazetesi
Borusan Alman EnBW ile Ortak Oldu

Borusan Holding ile Almanya’nın 3’üncü büyük enerji şirketi Energie Baden-Württemberg AG (EnBW), Türkiye enerji sektöründe yüzde 50 ortak oldu. Ortaklık kapsamında Borusan ve EnBW, öncelikle Borusan Enerji’nin portföyündeki yaklaşık bin megavatlık yatırımı tamamlayacak. İki kuruluşun hedefi ise, ağırlıklı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından olmak üzere 2 bin megavatlık yatırım olarak belirlendi.

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, ortaklığın kendisi için iki açıdan büyük önem taşıdığını ifade ederek, “2020 yılına kadar toplam 2.5 milyar avroluk bir yatırım planını realize ederek, 2 bin megavatlık bir kapasiteye ulaşacağız. Bu büyük yatırım sürecinde EnBW ile birlikte yürüme kararını, hem ortağımızın sektördeki küresel bilgi ve deneyim birikimini işimize yansıtmak hem de ortaklaşa olarak daha büyük bir finansman gücü yaratmak amacıyla aldık” diye konuştu.

‘Potansiyel büyük’

EnBW CEO’su Hans Peter Villis de, Türkiye’nin potansiyellerini hayata geçirmek ve ekonomik büyümeyi sürdürülebilir bir zemine oturtmak açısından enerjinin kilit sektörlerden biri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Biz Borusan’la birlikte bu potansiyeli kullanmak istiyoruz. Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarını geliştirmek, bu ülkenin enerji ithalat faturasını azaltacak ve ekonomi için gerçek değer yaratacaktır. Bu yatırımı önde gelen, uluslararası deneyime sahip bir Türk şirketi olan Borusan’la birlikte yapmaya karar verdik. Birlikte en etkin, esnek, güvenilir ve maliyet etkin teknolojileri kullanarak Türkiye’nin önemli elektrik üreticilerinden biri olmayı hedefliyoruz.”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/borusan-alman-enbw-ile-ortak-oldu_68562.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!