Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Borusan Boru’nun Kârı 10.2 Trilyon

Borusan Boru, yılın ilk dokuz ayında net 10 trilyon 219 milyon lira kâr açıkladı. Kuruluşun geçen yılki kârı 7 trilyon 288 milyon lira seviyesindey

NTV-MSNBC



b>Borusan Boru, yılın ilk dokuz ayında net 10 trilyon 219 milyon lira kâr açıkladı. Kuruluşun geçen yılki kârı 7 trilyon 288 milyon lira seviyesindeydi. 2001 yılında yaşanan ekonomik krize karşın başarılı bir performans sergileyen Borusan Boru böylece kârında yüzde 40 oranında bir artış sağladı.
Borusan Boru Genel Müdür Yardımcısı Tijen Çıdam, ekonomik krizlerle geçen zor bir yılın ardından, 2002’nin ilk dokuz ayında elde ettikleri kâr artışının önemli bir başarı olduğunu belirtti. Çıdam şunları söyledi:
“Borusan Boru olarak 2001 yılında ekonomik krizi ihracata odaklanarak aştık. Bu arada yatırımlarımızı sürdürdük. Kuruluşumuzun önünde Avrupa pazarıyla entegre olmanın yolunu açan önemli bir yatırım gerçekleştirdik ve Structo Vobarno Spa’yı, yeni adıyla Borusan Mannesmann Vobarno Tubi Spa’yı satın aldık. 2002 yılının ilk dokuz ayında pazar koşullarının iyileşmesine de bağlı olarak kârımızı artırdık. Grup bazında toplam satışımız 491 bin tonu aştı. Şimdi hedefimiz gerek Türkiye’de ve Avrupa’da büyümek, pazar etkinliğimizi artırmak.”

2003 HEDEFİ BÜYÜME
Borusan Boru’nun 2003 yılı beklentileri arasında iç pazarda talepte yüzde 7-8 oranında artış, Bakü- Tiflis- Ceyhan hattına bağlı olarak üretim hacminin genişlemesi ve ihracatta daha fazla koruyucu tedbir alınması yer alıyor.
Borusan Boru 2003 yılında ayrıca yurtdışındaki mevcudiyetini artırmayı hedefliyor. Kuruluş bu amaç doğrultusunda, İtalya’da satın aldığı Vobarno özel boru fabrikasının ardından Avrupa, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika pazarlarına da entegre olmayı planlıyor.
Önümüzdeki yıl Borusan Boru yeniden konumlanma çalışmaları çerçevesinde, bazı ürün gruplarında pazar payını artırmak için çalışmalarını sürdürecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/borusan-borunun-kari-10-2-trilyon_2552.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!