Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bosch Termoteknik Çevre Dostu Teknolojileri ile Büyüyor

Bosch’un ısıtma ve soğutma alanında Türkiye’de faaliyet gösteren şirketleri, ciro, yatırım ve çalışan sayısında kaydettiği artışlarla Türkiye pazarındaki büyümesini 2007 yılında da sürdürdü. Bosch Termoteknik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü ve Isısan Isıtma ve Klima San A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Roger Meinert ve Isısan Isıtma ve

yapi.com.tr
1 Bosch Termoteknik Çevre Dostu Teknolojileri ile Büyüyor

Bosch’un ısıtma ve soğutma alanında Türkiye’de faaliyet gösteren şirketleri, ciro, yatırım ve çalışan sayısında kaydettiği artışlarla Türkiye pazarındaki büyümesini 2007 yılında da sürdürdü. Bosch Termoteknik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü ve Isısan Isıtma ve Klima San A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Roger Meinert ve Isısan Isıtma ve Klima San A.Ş. Genel Müdürü Selman Tarmur , 6 Mayıs 2008 Salı günü gerçekleştirilen basın toplantısında, şirketlerin 2007 yılı performansı ve 2008 hedefleri konusunda bilgileri paylaştı.

Yenilenebilir enerjilere odaklanılacak

Küresel ısıtma ve soğutma sektörünü değerlendiren Bosch Termoteknik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Roger Meinert , 2007 yılında önem kazanan konuların başında, iklim değişikliği ile mücadele amacıyla enerjinin etkin kullanılmasının geldiğini söyledi. Meinert, sözlerini şöyle sürdürdü: “küresel iklim değişimi; bireysel ve kurumsal düzeyde olduğu kadar, hükümetlerde ve uluslararası kuruluşlarda da enerji ve çevre ile ilgili konularda duyarlılığın artmasına neden oldu. Bütün ülkeler, bu doğrultuda yönetmelik değişiklikleri gerçekleştiriyor. Yoğuşmalı kombiler ve yenilenebilir enerji teknolojileri gibi enerji tasarrufu sağlayan sistemler konusunda üretim kapasitemizi artırarak, yalnızca şirketimizin  sürdürülebilir büyümesini sağlamıyoruz; çevre ve iklimin sürdürülebilirliğine de destek oluyoruz.”

Roger Meinert, konuşmasında yoğuşmalı teknolojilerin hızlıca konvansiyonel sistemlerin yerini aldığını belirterek; pazardaki büyümenin elektrik ısı pompaları ve yeni nesil güneş kollektörleri gibi yenilenebilir enerji kullanan sistemlerle desteklendiğini söyledi... Meinert, ‘Yoğuşma teknolojisine sahip ürünlerimizin  satış rakamlarında 2006 yılından bu yana önemli oranda artış gerçekleşti. Diğer yandan, yenilenebilir enerji sistemleri ciddi bir büyüme oranı yakaladı ve satışlarımızın % 12’sini oluşturur hale geldi. Bu trendin 2008 yılında da süreceğini öngörüyoruz.” dedi.

2007 yılında Bosch Termoteknik Türkiye, 5,6 milyon Euro yatırım gerçekleştirdi

Almanya başta olmak üzere, ihracat gerçekleştirilen ülkelerdeki ekonomik yavaşlama nedeniyle ihracat rakamları planlananın gerisinde kalmış olsa da; yatırımlar hız kesmedi ve yüzde 16 artışla 5.6 milyon Euro’ya ulaştı. Bosch Termoteknik, 2008 yılında, enerji tasarrufu sağlayan ürünler ve bunların komponentlerine odaklanarak, 2007 yılı ile aynı oranda gerçekleştirmeyi planlıyor. Şu an için 700 kişiyi istihdam eden Bosch Termoteknik,  önümüzdeki yıl planlanan büyümeye destek olması için bu rakamı yüzde 10 artırmayı hedefliyor.


Bosch Termoteknik San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Meinert, Bosch Termoteknik’in Türkiye’deki şirketlerinin 2007 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi:  “Bosch Thermoteknik olarak Türkiye’de üç şirketimizle faaliyet gösteriyoruz.  Bosch Termoteknik San ve Ticaret A.Ş.’nin, Manisa’da yer alan fabrikasında, 1992 yılından bu yana hem kendi markalarımız, hem de çeşitli diğer markalar için kombi, şofben ve komponentler imal ediyoruz. 2007 yılında, 25.000 adet şofben ve 80.000 adedi Türkiye pazarına olmak üzere 203.000 kombi üretimi gerçekleştirdik. Konvansiyonel ürün yelpazemizi tamamen yenilemenin yanı sıra, Avrupa pazarı için yoğuşmalı kombi üretimine de başladık”

“Şirketlerimizden Isısan Isıtma ve Klima A.Ş. ise, Türkiye ve komşu ülkelere başta Buderus ve Daikin olmak üzere , bir çok lider markanın ısıtma, sıcak su, havalandırma ve klima ürünlerinin dağıtım ve pazarlamasını gerçekleştiriyor. Isısan, 2007 yılı başından bu yana, ısıtma ve  sıcak su konularındaki başarısını HVAC sektörüne yansıtma hedefine paralel olarak, Daikin ürünlerinin Türkiye’deki tek yetkili distribütörü oldu.”

“Üçünçü şirketimiz Bosch Termoteknik Dış Ticaret A.Ş. termoteknik ürünlerimizin, Türkiye’den Orta Asya ve Orta Doğu’ya ihraç edilmesinden sorumlu.”

Bosch Termoteknik, Türkiye’de 2008 yılında güneş panelleri ve ısı pompaları gibi enerji tasarrufu sağlayan teknolojilere odaklanarak, CO2 emisyonlarının ve enerji tüketimi oranlarının düşürülmesindeki katkısını artırmayı ve bu teknolojilerle pazarın büyüme oranının üstünde bir büyüme hızı yakalamayı hedefliyor. Isısan Isıtma ve Klima A.Ş., ise 2008 yılında Türk tüketicilerine sunacağı yeni klima modelleri ve soğutma ürünleri ile birlikte Daikin ürün gamını genişletecek. Diğer yandan, Bosch Termoteknik Dış Ticaret A.Ş. özellikle Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinde ihracat faaliyetlerini yoğunlaştırarak ihracat rakamlarında artış sağlamayı planlıyor.

Yenilenebilir Enerjiler ve Alternatif Sistemler Departmanı

Isısan Isıtma ve Klima San A.Ş. Genel Müdürü Selman Tarmur ise, şirketlerinin ısıtma, havalandırma, klima ve iklimlendirme alanındaki ürün yelpazesi hakkında bilgi verdi.

Tarmur, güneş panelleri ve ısı pompaları gibi yenilenebilir enerji ve alternatif sistemlere daha fazla odaklanabilmek amacıyla, şirket bünyesinde “Yenilenebilir Enerjiler ve Alternatif Sistemler” biriminin kurulduğunu belirtti. Birim, Türkiye çapında düzenlediği etkinliklerle enerji tasarrufu sağlayan, çevre dostu teknolojiler konusunda bilinirliği ve bilinci artırmayı hedefliyor.

Tarmur, CO2 emisyonlarını azaltmak için dünya çapında yapılan çalışmalardan örnekler verdi ve Bosch’un yoğuşmalı teknoloji, ısı pompaları, güneş panelleri, çevre dostu havalandırma ve klima gibi gibi yenilikçi teknolojilere sahip ürünleriyle; bu konuda katkıda bulunduğunu belirtti. Selman Tarmur, sözlerini şöyle noktaladı:

“Termoteknoloji, hem çevre ve iklimin korunması, hem de ev ekonomisine katkı sağlamak açısından çok önemli. Ancak bunun hayata geçirilebilmesi için tüketicilerin satınalma tercihlerini de bu yeni teknolojilere sahip ürünler yönünde yapması gerekiyor. Bu nedenle, ısıtma- soğutma sistemlerini yenilemeyi düşünen herkesi , eski teknolojili ürünlerini değiştirerek;  çevre dostu, enerji ve para tasarrufu sağlayacak yeni nesil ürünleri tercih etmeye davet ediyorum.”

Bosch Termoteknik Türkiye’de sosyal sorumluluk etkinliklerini sürdürüyor

Küresel ısınma ve enerji tasarrufunun bu kadar büyük önem kazanmasıyla; “çevre koruma” şüphesiz Bosch Termoteknik’in Türkiye’de de öncelikli sosyal sorumluluk konuları arasında yer alıyor. Geride bıraktığımız beş yıllık dönem içerisinde, Manisa fabrikasında çevre ile ilgili konular için 900.000 Euro yatırım yapılmasının yanı sıra, . 2008 yılında Isısan Isıtma ve Klima A.Ş., , Küresel Isınma Konferansı ve Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü’ne sponsorluk desteği sağlıyor.

Bosch Termoteknik’in önem verdiği bir diğer sosyal sorumluluk alanı ise eğitim. Yeni kurulan Isısan Akademi, bu doğrultuda profesyonellere yönelik eğitimler düzenlerken; Isısan’ ın eğitici yayınları, Manisa’ daki Turgutlu Hasan Ferdi Anadolu Teknik Lisesi’ne verilen destek ve Bursa Eğitime Koşuyor sponsorluğu, bu alanda sürdürülen diğer projeleri oluşturuyor.


ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/bosch-termoteknik-cevre-dostu-teknolojileri-ile-buyuyor_61513.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • öyle bir ısıtma teknigi projem var; tasarruflu cevreye zararı olmayan. yatırımı büyük oldugu için yapamıyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!