Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BSH Ev Aletleri'nin Yeni Üretim Hatları Açıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan BSH Ev Aletleri'nin yeni üretim hatları, düzenlenen törenle açıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, törende yaptığı konuşmada, BSH'nin lojistik, depo, ARGE merkezi ve küçük ev aletleri üretim tesislerinde devam eden yatırımlarını önemsediklerini ifade etti.

yapi.com.tr / AA
BSH Ev Aletleri'nin Yeni Üretim Hatları Açıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan BSH Ev Aletleri'nin yeni üretim hatları, düzenlenen törenle açıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, törende yaptığı konuşmada, BSH'nin lojistik, depo, ARGE merkezi ve küçük ev aletleri üretim tesislerinde devam eden yatırımlarını önemsediklerini ifade etti. BSH'ın üretim rakamlarının yapılan yatırım sonrası 3,6 milyondan 5,5 milyona çıkmış olacağını bildiren Ergün, BSH grubunun özellikle ARGE alanında yaptıkları yatırımları takip ettiklerini belirtti. BSH'ın son 5 yıl içinde istihdam rakamının yüzde 60 oranında arttırdığını anlatan Ergün, şöyle konuştu:
    
''Türkiye'de üretilen ürünlerin dünyaya pazarlanmasının yanı sıra ürün geliştirme çalışmalarının da Türkiye'de yapılmasına büyük önem veriyoruz. Türkiye'nin Cumhuriyetin 100. kuruluş yılına dair özel hedefleri bulunuyor. 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle üretim ve ihracat yapımızda teknolojik çalışmaları arttırmak zorundayız. Hükümet olarak bu konuda çok önemli adımlar attık. Mevcut firmalara önemli destekler ve kolaylıklar sağlanıyor. ARGE harcamalarını en hızlı arttıran ülkelerden birisiyiz. 2010'da AB ülkeleri arasında marka başvuruları arasında 2., endüstriyel tasarım başvurularında ise 3. sırada yer alıyoruz.''
    
BSH'nin yatırımları
   
BSH Grubu İcra Kurulu Üyesi ve BSH Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Johannes Narger da, 40 ülkede 60 şirketiyle dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi şirketlerinden biri olan BSH Grubu için Türkiye'nin stratejik bir öneme sahip olduğunu bildirdi. Türkiye'nin daha fazla yatırım yapmayı planladıkları ülkeler arasında Almanya ve Çin'den sonra 3. sırada yer aldığını belirten Narger, bu stratejinin ve Türkiye'ye duyulan güvenin bir göstergesi olarak Çerkezköy'de hem grubun en büyük üretim alanı, hem de sürekli gelişen bir ARGE merkezi bulunduğunu söyledi. Narger, şunları kaydetti:
    
''Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni üretim hatlarımız ise uzun vadeli yatırım planlarımızın önemli adımlarından biri. Yeni üretim hatlarımızda grubumuz açısından önem taşıyan ve buradan tüm dünyaya sunulacak olan ileri teknoloji buzdolapları ve bulaşık makineleri üreteceğiz. Bir diğer önemli konu ise, BSH verimli ev aletlerinin öneminin farkında bir topluluk olarak yatırımlarını süper verimli teknolojilere yapmakta. 2010 yılında gelirinin yarısını süper verimli ev aletlerinden elde eden BSH, Çerkezköy'de kurduğu bu iki üretim hattında da yine doğaya katma değer sağlayan teknolojileri sunacak.''
    
BSH Türkiye Üst Yöneticisi Norbert Klein ise, yatırımlara aralıksız devam etikleri Çerkezköy fabrikalarında, şirketin Türkiye'ye duyduğu güvenin bir göstergesi olarak 2010 yılında da geçen seneye göre yüzde 103 artışla toplam 135 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. BSH olarak Türkiye'ye hep uzun vadeli olarak yaklaştıklarını ve yatırımlarını buna göre yaptıklarını anlatan Klein, ''Toplamda 300 milyon avro yatırım yapmayı planladığımız projelerimizden ilki olan bulaşık makinesi ve buzdolabı üretim hatlarımızın açılışı bu bakımdan bizler için büyük önem taşıyor. Türkiye'de geliştirdiğimiz, ürettiğimiz ve tüm dünyaya ihraç ettiğimiz ürünlere yenilerini eklemekten gurur duyuyoruz. Bundan sonraki dönemde ise yeni lojistik depo yapımı, ARGE Merkezi binası, yönetim binası ve küçük ev aletleri üretmeye başlayacağımız fabrikamız için çalışmalarımızı hızla sürdürüyor olacağız'' dedi.
    
Konuşmaların ardından Baan Ergün ve beraberindekiler, BSH fabrikasının açılışını yaptı. Ardından Ergün, bulaşık makinesi üretim bölümünü gezerek yetkililerden bilgi aldı.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/bsh-ev-aletlerinin-yeni-uretim-hatlari-acildi-_87646.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!