Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BTS: İzmir - Bandırma Hızlı Treni Hazır Değil

Demiryolu'ndaki eksikliklerin halen devam ettiğine dikkat çeken Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, "felakete davetiye çıkarmayın" uyarısına yapıyor.

bianet.org



b>İzmir-Bandırma hızlandırılmış tren seferleri yarın (21 Şubat) başlıyor. Yapımı 2 yıl önce tamamlanan proje, Pamukova'da 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından beklemeye alınmıştı. Demiryolu'ndaki eksikliklerin halen devam ettiğine dikkat çeken Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, "felakete davetiye çıkarmayın" uyarısına yapıyor.

Hattın devreye girmesi ile çalışacak hızlandırılmış trenlerin İzmir-Bandırma arasını 4 saate, İzmir-İstanbul arasını ise 6 saate indirmesi amaçlanıyor.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi üyesi Alsancak İşyeri Temsilcisi Bülent Çuhadar, Türkiye'nin Pamukova ile hatırladığı hızlı tren faciasının üzerinden geçen süreçte gereken derslerin alınmadığı görüşünde.

"Virajlarda geometrik iyileştirilme yapılmalı"
Bülent Çuhadar, "TCDD Genel Müdürlüğü'nün gözünden kaçırdığı bir şey var. Bizim ve halkımızın birincil ihtiyacı 'hızlı tren' değil. Biz ilk önce standart dışı çalışan demiryolu sistemimizi düzeltmeliyiz" dedi.

"Siyasi bir şov uğruna demiryollarına ayrılan bütçe boş yere harcanıyor" eleştirisini yapan Çuhadar, "Hızlı tren projesinde yeterli çalışma yapılmadı. Keskin virajlar var bu virajlarda yeterli geometrik iyileştirilme yapılmazsa kaçınılmaz son; trenin yoldan çıkmasıdır" uyarısında bulundu.

Pamukova hızlı tren kazasını da hatırlatan BTS İşyeri Temsilcisi Çuhadar, "Bu proje de Bolu Tüneli'ne benzemesin" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bts-izmir---bandirma-hizli-treni-hazir-degil_52033.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!