Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Alışveriş Merkezi Sadece Çocuklar için

Eylül 2008 itibariyle Etiler'de kapılarını açacak olan Mohini Çocuk Aile Yaşam Merkezi, sahip olduğu farklı konseptiyle Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Yeni Şafak Gazetesi
1 Bu Alışveriş Merkezi Sadece Çocuklar için

ylül 2008 itibariyle Etiler'de kapılarını açacak olan Mohini Çocuk Aile Yaşam Merkezi, sahip olduğu farklı konseptiyle Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Mohini, çocukların eğlenceli, eğitici ve dinamik bir ortamda zaman geçirmeleri; anne babaların ise çocuklarıyla kaliteli saatler geçirme hayallerini, kendilerini de eğlendirerek gerçekleştirmeleri, çocuklarıyla ilgili tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine uygun bir aile yaşam merkezi olarak tasarlanmış.

Sosyal sorumluluk bilinci

5.5 milyon dolara mal olan merkezde çocukların her ihtiyacını karşılamaya yönelik hazırlanan Mohini'de bitki yetiştirme merkezi, resim, şiir, hikaye yarışmaları, hikaye ve müzik dinletileri, doğum günü ve parti organizasyonları, dijital oyun köşeleri ve simülasyon oyunları çocuklara sunuluyor. Uzman eğitmenleri tarafından çocuklar spor yapmanın ayrıcalığını yaşamasına olanak sağlanıyor. Ayrıca gerçekleştirilmesi planlanan, kullanılmayan oyuncak, kitap ve kıyafet gibi eşyaların toplanıp yardıma muhtaç çocuklara ulaştırılması gibi çeşitli projelerle de çocuklara küçük yaşta sosyal sorumluluk bilincini aşılamak hedefleniyor.

Mohini Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Halefoğlu, 'Mohini'ye toplumun herkesiminden çocuklar ulaşabilecek. Ulaşamayacak çocukların da sosyal sorumluluk kampanyaları kapsamında ulaşımı sağlanacak. Mohini'de kreş ve yuva olmamakla birlikte çocuk teslim alan onları eğiten kurumlar var' diye konuştu. 8 bin metrekarelik Mohini'de 26 markadan oluşan mağazaların kira bedelleri metrekare başına 40-90 dolar arasında değişiyor.

İstanbul'da 2007'de yapılan Astoria 180 milyon dolar, Hayatpark 15 milyon dolar, City's 150 milyon dolar, İstinye Park 300 milyon dolara mal olmuştu.

Eğlenerek öğrenecekler

Bu projeyi şimdilik sadece İstanbul'de gerçekleştirdiklerini belirten Halefoğlu, İstanbul dışında Ankara gibi başka şehirlerde de aynı projeyi uygulayabileceklerini dile getirdi. Merkezin yüzde 24'ünün perakende, yüzde 25'inin eğitim, yüzde 23'ünün eğlence, yüzde 16'sının market, yüzde 10'unun cafe-restoran ve yüzde 2'sinin tanıtım alanlarına ayrıldığını söyleyen Ebru Halefoğlu, merkezin bin 300 metre karelik alanının atölyelere ayrıldığını vurgulayarak, uzman kurumlar yönetiminde çocukların zihinsel ve fiziksel faaliyetlerinin gelişimine yardımcı olacak, eğlenerek öğrenme ilkesi doğrultusunda hizmet verileceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-alisveris-merkezi-sadece-cocuklar-icin_59497.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • her çocuk o yerleri gezip görmeli YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!