Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bu Bölge de Dönüşecek!

Keçiören ve Yenimahalle mitinglerinde Başkentlilere seslenen Başbakan Erdoğan, ‘modern gecekondu’ diye anılan Demetevler’de kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini söyledi.

yapi.com.tr
5 Bu Bölge de Dönüşecek!

Hürriyet'ten Oğuz Demir'in haberine göre, Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gün Keçiören ve Yenimahalle’de düzenlenen mitinglerde, Başkentlilere seslendi. Demetevler’de vatandaşlara seslenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Eğer Demetevler sakinleri bize yardımcı olursanız ben diyorum ki, aldığım bilgiler ışığında bir defa Kentsel Dönüşüm Projesi yapmak suretiyle, Allah göstermesin bir depremde meydana gelecek felaketi ortadan kaldıralım. Bakınız Kuzey Ankara’da hemen hemen buradaki kadar nüfus var. Oradaki değişim ve dönüşümü nasıl yaptıysak, merkezi yönetim, büyükşehir, ilçe belediyesi el ele verecek ve buradaki o değişim ile dönüşümü Allah’ın izniyle en güzel şekliyle modern şekliyle biz yapacağız. Ne bir eksik ne bir fazla, bir daireye, bir daire vereceğiz. Demetevler’i, Yenimahalle’nin içersinde gerçek anlamda Yenimahalle yapalım. Kardeşlerim ben size buradan bunun sözünü veriyorum. Ve yapacağımız iş şu: Ya yapılmış, ya da yapılmakta olan konutlarımıza taşımak. Veya süratle buralar yapılana kadar kiraya taşımak ve kira bedelini tarafımızdan ödemek. Ve bu şekilde de inşaatlar bittikten sonra da sizleri binalarınıza taşımak.”

Çakma müteahhitler yapmış

Başbakan Erdoğan’ın, ‘kentsel dönüşüm’ sinyali verdiği Demetevler’le ilgili Melih Gökçek ise şu ifadeleri kullandı:

“Bunları hep çakma müteahhitler yapmış ve karakalem iş yapmışlar. Oralar çok katlı gecekondu gibidir ve tamamen yapıları ilkeldir. Rabbim vermesin, Gerede depremi gibi bir deprem olsa Allah korusun, ilk korktuğumuz yer orasıdır. Böyle 10-12 katlı binalar, tam bir felaket yeri. Benim hep aklımda Demetevler’i yenilemek vardı. Belediyenin gücü yetmez buna, o yüzden TOKİ’nin ve devletin de destek olması lazım ki bunu yapabilelim. Burası çok büyük bir bölge. Demetevler deniyor ama içinde Demetgül, Demetlale gibi kaç tane mahalle var. Konut sayısı 40 bin. Dile kolay. 4 ile çarp 160 bin nüfus. Çok büyük bir bölge. Yaklaşık 1 milyon metrekarelik buraya yakın bir yerde başka bir arazimiz var. Biz bu araziyi müteahhitlere kat karşılığıymış gibi ihale edeceğiz, karşılığında Demetevler’e yeni bina yaptıracağız. Ama Demetevler’deki vatandaştan para almayacağız. Bütün binaların altı devasa otopark olacak. Havuzlar, parklar, bahçeler olacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-bolge-de-donusecek_118647.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Haber doğru ise... Ki mutlaka doğrudur. İşte bize bir Kentsel Rant belgesi... Ankara Büyükşehir Başkanı ne diyor; Demetevler deniyor ama içinde Demetgül, Demetlale gibi kaç tane mahalle var. Konut sayısı 40 bin. Dile kolay. 4 ile çarp 160 bin nüfus. Çok büyük bir bölge. Yaklaşık 1 milyon metrekarelik buraya yakın bir yerde başka bir arazimiz var. Biz bu araziyi müteahhitlere kat karşılığıymış gibi ihale edeceğiz, karşılığında Demetevler’e yeni bina yaptıracağız. Ama Demetevler’deki vatandaştan para almayacağız. Bütün binaların altı devasa otopark olacak. Havuzlar, parklar, bahçeler olacak.” Bu sözler Kentsel Rant nasıl oluşur onun belgesidir. Hani derler ya... Rüşvetin belgesi mi olur... İşte kentsel dönüşümün kentsel rant belgesi... Bahtiyar Çetinbaş-inşaat mühendisi YANITLA

    Tarık bugra 27.3.2014

    Siz bedavaya yenileyin o halde de rant oluşmasın.

2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!