Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Caminin Minareleri Ermenistan'dan Görülecek

Iğdır'da minareleri Ermenistan'dan görülebilecek yükseklikte, Doğu Anadolu'nun en büyük cami yaptırılacak. Iğdır Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Atatürk Caddesi üzerinde yaptırılacak camide aynı anda 6 bin kişinin namaz kılabileceğini belirtti.

Zaman Gazetesi



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\haber\55892.jpg" align="left" hspace=5 vspace=5>Iğdır'da minareleri Ermenistan'dan görülebilecek yükseklikte, Doğu Anadolu'nun en büyük cami yaptırılacak. Iğdır Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Atatürk Caddesi üzerinde yaptırılacak camide aynı anda 6 bin kişinin namaz kılabileceğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve vatandaşların desteği ile inşa ettirilen caminin kubbe kısmının 40 metre yüksekliğinde olacağını anlatan Sönmezoğlu, "Minarelerinin uzunluğu ise 61 metre olacak. Toplam 101 metre yüksekliğe sahip caminin minareleri Ermenistan'dan görülecek." dedi.

Caminin 2 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacağını kaydeden Sönmezoğlu, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük camisi olma özelliğini de taşıyacak caminin 2008 yılı sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti. Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yancar ise caminin Edirne'deki Süleymaniye Camii'nin benzeri olacağını belirtti. Caminin toplam 5 milyon YTL'ye mal olacağını ifade eden Yancar, "Caminin yapımı için şimdiye kadar 2,5 milyon YTL harcandı. Toplam maliyetinin 5 milyon YTL'yi bulacağını tahmin ediyoruz. Caminin alt kısmı otopark, gasilhane, kurban kesim yeri, üst kısmında ise müftülük binası, kütüphane ve Kur'an kursu binası bulunacak" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-caminin-minareleri-ermenistandan-gorulecek_55892.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!