Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Gece 20.00-21.00'de Her Yer Kararacak

Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere bu gece saat 20.00'de ışıklar dünya çapında bir saatliğine kapatılıyor. Türkiye'den de kurum ve kuruluşlar eyleme destek verecek.

Radikal Gazetesi



üresel iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere bu gece saat 20.00'de ışıklar dünya çapında bir saatliğine kapatılıyor. Türkiye'den de kurum ve kuruluşlar eyleme destek verecek. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Ofisi'nden Sezen Gülşen, geçen yıl da tüm dünyada gerçekleştirilen 'Earth Hour' (Dünya Saati) adlı eylemle küresel iklim değişikliği konusunda etki yaratılabileceğini ortaya koymaya çalıştıklarını belirtiyor.

Eyleme özellikle 27 büyük şehirden önemli destek beklendiğini söyleyen Gülşen, Türkiye'den de katılımın geniş olmasını umduklarını belirterek herkese, "Elektrikli aletlerinizi ve ışıklarınızı kapatın" çağrısında bulunuyor.

Eyleme dünya çapında da 26 büyük şehir resmen katılıyor. Chicago, San Francisco, Dublin, Manila, Toronto ve Bangkok gibi şehirler, saat 20.00'de ünlü bina ve anıtlarındaki ışıkları tamamen kapatacak. Geçtiğimiz yıl eylemin başlatılmasına öncülük eden Avustralya'nın Sydney kentinde de ünlü Opera Binası ve Liman Köprüsü kararırken, restoranlarda mum ışığında servis yapılacak. Organizatörler, 'Earth Hour' eyleminin, insanları enerji kullanımı hakkında bilinçlenmeye teşvik edeceğini umuyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-gece-20-00-21-00de-her-yer-kararacak_60622.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!