Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa Kültür Merkezi İnşaatı Durduruldu

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan Kültür Merkezi’nin inşaatı, mahkeme engeline takıldı. Mahkeme tarafından projenin

Zaman



b>Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan Kültür Merkezi’nin inşaatı, mahkeme engeline takıldı.
Mahkeme tarafından projenin kaynağı kesildikten sonra müteahhit inşaatı durdururken, çalışanları da işten çıkarttı. Bursa Barosu da yapılan 3. plan değişikliğinin iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Bölge İdare Mahkemesi’nin; su ve kanalizasyon ihtiyacını gideren BUSKİ’nin parasıyla kültür merkezi yaptıramayacağı yönündeki kararından sonra müteahhit firma Haşemoğlu, belediyenin Danıştay’a yapacağı itirazı beklemeden inşaatı durdurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, geçtiğimiz günlerde Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan sinema şenliğinde “Tayyare Kültür Merkezi’nin kapasitesi yetersiz kaldı. Bu durum Bursa’nın yeni bir kültür merkezine duyduğu ihtiyacı gösteriyor. Hakimler kararlarını verirken, bunu da dikkate almalı.” demişti.

Öte yandan Bursa Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Cumhur Özcan da, Osmangazi Belediyesi Meclisi’nde 3. kez yapılan imar planı değişikliğinin iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne müracaat etti. Baronun, yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen sürekli plan değişikliğini geçiren Osmangazi Belediyesi’ne de dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursa-kultur-merkezi-insaati-durduruldu_4223.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!