Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa ve Eskişehir'de Dağıtıcılar Kar Payı Düşürdü, Doğalgaz Yüzde 5 Ucuzladı

Bursa şehiriçi doğalgaz dağıtımını yapan Bursa Gaz ile Eskişehir'in dağıtımını üstlenen Eskişehir Gaz'ın kay paylarını düşürmleriyle bu iki ilde do

Dünya



b>Bursa şehiriçi doğalgaz dağıtımını yapan Bursa Gaz ile Eskişehir'in dağıtımını üstlenen Eskişehir Gaz'ın kay paylarını düşürmleriyle bu iki ilde doğalgaz fiyatının yüzde 5 düşürüldüğü açıklandı.

Her iki kurum yetkilileriyle yaptığı toplantıdan sonra indirim kararını açıklayan Enerji Bakanı Hilmi Güler, İstanbul'da dağıtımı yapan İGDAŞ'tan da bu indirime katılmasını beklediklerini söyledi. Bu illerde sanayiye verilen doğalgaz fiyatı yüzde 1, resmi dairelere verilen doğalgaz fiyatı yüzde 10 indi.
Güler, Bursa ve Eskişehir'de dağıtım şirketlerine verilen kar payının konutlar için yüzde 30’dan yüzde 25’e, sanayi için yüzde 11’den yüzde 10’a okullar ve resmi daireler için de yüzde 30’dan yüzde 20’ye indirildiğini açıkladı. Güler indirimli tarifelerin bugünden geçerli olarak yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Güler Ankara’da yapılan benzer uygulamayla EGO’nun da fiyatlarda yüzde 5 indirim yapacağına yönelik açıklamaya rağmen indirimin daha düşük bir oranda kaldığının hatırlatılması üzerine, indirimli fiyatın içinde KDV de olduğu için kar payında yapılan 5 puanlık indirimin doğrudan tüketiciye birebir yansımadığını söyledi.

Güler İstanbul’un gaz dağıtımını yapan İGDAŞ’la da bu konuda bir görüşme yaptıklarını belirterek “İnşallah onlar da indirime katılır” dedi.

Yoksullara kömür dağıtımı

Bakan Güler, yoksul yurttaşlara kömür dağıtılmasına yönelik çalışmaların da ilgili kuruluşlar tarafından sürdürüldüğünü açıkladı. Güler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu aracılığıyla belirlenen yoksul yurttaşlara yarım ton kömür dağıtmayı planladıklarını hatırlattı. Kömürde şu anda 800 bin tonluk bir üretim rakamı bulunduğunu anlatan Güler bu miktarın artacağını kaydetti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/bursa-ve-eskisehirde-dagiticilar-kar-payi-dusurdu-dogalgaz-yuzde-5-ucuzladi_5834.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!