Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bursa'dan UNESCO Dünya Mirası Listesi için Yeni Adaylar

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması yönündeki çalışmaları kapsamında resmi başvuru yapıldı.

yapi.com.tr / AA
Bursa'dan UNESCO Dünya Mirası Listesi için Yeni Adaylar

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Sultan Külliyeleri, Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık'ın tampon bölge sınırları revizyonunun Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanmasının ardından adaylık başvurusunun Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne teslim edilerek, resmi başvurunun yapıldığı kaydedildi.
    
UNESCO Dünya Miras Listesi Geçici Listesi'nde, 'Bursa ve Cumalıkızık Erken Osmanlı Kentsel ve Kırsal Yerleşimleri' adıyla yer alan alanların Dünya Miras Listesi'ne alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli olarak başlatılan çalışma kapsamında, yönetim alanı sınırlarının revizyonunun talep edildiği, bakanlığın Orhangazi Külliyesi ve çevresini kapsayan Bursa Hanlar Bölgesi, Hüdavendigar, Yıldırım, Yeşil ve Muradiye'deki Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık köyü yönetim alanı sınırlarını onayladığı bildirildi.

Bu kapsamda revize edilmiş onaylı sınırların uzman görüşleri doğrultusunda adı 'Osmanlı İmparatorluğu'nun Doğuşu: Bursa ve Cumalıkızık' olarak değiştirilen ve uzman danışman Giora Solar tarafından hazırlanan adaylık başvuru dosyasının, Dünya Miras Merkezi'nce ön değerlendirme yapılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne gönderildiği açıklandı. Bursa için büyük önem taşıyan bu adaylık başvurusunun UNESCO Dünya Miras Listesi adaylık sürecinde hedefe bir adım daha yaklaştırdığı ifade edildi.

ETİKETLER: kurum kent koruma
http://www.yapi.com.tr/haberler/bursadan-unesco-dunya-mirasi-listesi-icin-yeni-adaylar_102035.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!