Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bütün Yatırımlarımızı Dondurduk Sadece Enerjiye Odaklanıyoruz

Türkiye'de yeni dönemde enerji yatırımları hız kazandı. Rus ve G.Koreli şirketler nükleer santral için faaliyetlerini sıklaştırırken tekstil devi Eren Holding de enerji yatırımlarına odaklandı. Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, otel ve çimento fabrikası yatırımlarını dondurduklarını belirterek, "Enerji yatırımlarımız bitene kadar

Zaman Gazetesi
Bütün Yatırımlarımızı Dondurduk Sadece Enerjiye Odaklanıyoruz

Burberry, Lacoste, Calvin Klein ve Swatch gibi dünyaca ünlü markaların Türkiye distribütörlüğünü yapan Eren Holding'in patronu Ahmet Eren, enerji sektöründe büyüyeceklerini söyledi. 

Türkiye'de yeni dönemde enerji yatırımları hız kazandı. Rus ve G.Koreli şirketler nükleer santral için faaliyetlerini sıklaştırırken tekstil devi Eren Holding de enerji yatırımlarına odaklandı. Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, otel ve çimento fabrikası yatırımlarını dondurduklarını belirterek, "Enerji yatırımlarımız bitene kadar başka alanda faaliyetimiz olmayacak." dedi.
 
Türkiye'nin coğrafi konumu yerli ve yabancı işletmelerin enerji yatırımlarında önemli bir yer tutuyor. Özellikle Çin, Rusya ve Fransa'nın enerji devleri Türkiye'ye gelerek termik, hidroelektrik, güneş, nükleer ve rüzgâr enerjisi yatırımlarını yakından takip ediyor. Yabancı yatırımcıların bu alana ilgisinin artması, Türk müteşebbislerin de dikkatlerini bu yöne çevirdi. Perakende, tekstil, çimento, kâğıt ve turizm alanlarında faaliyet gösteren Eren Holding, bütün yatırımlarına 1 yıl ara vererek enerjiye yoğunlaşma kararı aldı. 2011 sonuna kadar enerji yatırımlarını bin 500 megavata çıkaracaklarını açıklayan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Mersin'deki 400 milyon dolarlık çimento fabrikası ve İstanbul'da 150 milyon dolara mal olacak Rixos lüks otelin inşaatını bu sebeple 2011'e ertelediklerini söyledi.

Burberry, Lacoste, Calvin Klein ve Swatch gibi dünyaca ünlü markaların Türkiye distribütörlüğünü yaptığını da belirten Ahmet Eren, "Türk tüketici, Amerika ürünlerinden ziyade Avrupalı markaları tercih ediyor. Biz, Amerikan Coach markasını getirdik, fakat 1 yıl geçmeden kapatmak zorunda kaldık. Ancak Alman ve Fransız markalarıyla Türkiye liderliğine oturduk." dedi. Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) başkanlığının yanında Eren Holding Yönetim Kurulu başkanlığını da yapan Ahmet Eren, şirketin yeni yatırımları ve Türkiye'nin ekonomik politikalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İthalatçı bir firma olmasına rağmen, Türkiye'de üretilebilecek küçük şeylerin dahi ithal edilmesine çok içerlediğini belirten Eren, devletin bu duruma bir an önce çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

"İthalat cazip olmaktan çıkarılsın." diyen işadamı, bundan ziyade ihracatçıların dünyanın her noktasına ulaşabilmeleri için ihracatın kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin Avrupa ülkelerine olan yakınlığının ihracatta avantaja dönüştürülmesi gerektiği çağrısında bulunan Eren Holding'in patronu, ihracatçıların rekabet gücünün artırılması için de bu alanda uygulanan kurun değiştirilmesi gerektiğini savundu. Sıcak paraya 'Tobin vergisi' uygulanması gerektiğini kaydeden Eren, yurtdışından ülkemize kısa vadeli giriş yapan paralara da vergi konulmasının faydalı olabileceğini dile getirdi. İhracatçı birliklerinin hedefinde olan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a sahip çıkan Eren, "Onun görevi, piyasaları dengelemek. O para musluğunu açsa, piyasaya sıcak para girecek ve enflasyon yükselecek. Türkiye'de yeteri kadar para var. Ancak nereye gideceğini bilmiyor." şeklinde konuştu.

ENERJİYE 1 MİLYAR 700 MİLYON DOLAR AYIRDI

Eren Holding olarak yeni dönemde enerji sektöründe büyümeyi amaçladıklarını kaydeden Bitlisli işadamı, yatırımlar için ayrılan 1 milyar 700 milyon doların, 1 milyarının Garanti ve İş Bankası'ndan, geri kalan kısmın da şirketin öz sermayesinden karşılanacağını açıkladı. Grubun Zonguldak'ın Çatalağzı beldesinde 1.360 MW kapasiteli kömüre dayalı termik santral yatırımı devam ediyor. 1,5 milyar dolarlık yatırım değerine sahip üç aşamadan oluşan projenin ilk aşaması 160 MW'lık dolaşımlı akışkan yataklı santral olup tesis 2010 yılı Ocak ayında devreye girdi. Eren, hedeflerinin 2010 sonuna kadar bin 500 megavata çıkmak olduğunu dile getirdi.

İngiliz Burberry, Fransız Lacoste ve İsviçreli Swatch markalarının cirolarının önemli bir bölümünü karşıladığını kaydeden işadamı, 2010 sonuna kadar bu markaların yanına yeni bir marka ekleme konusunda tereddütlerinin olduğunu sözlerine ekledi.

 

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/butun-yatirimlarimizi-dondurduk-sadece-enerjiye-odaklaniyoruz-_81825.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!