Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Büyük Yapılara, Yağmur Suyunu Depolamak Zorunlu Oldu

İBB Meclisinde oybirliği ile kabul edilen İstanbul İmar Yönetmeliği değişikliği ile bin metrekarenin üzerindeki yapılara yağmur sularını depolama zorunluluğu getirildi.

yapi.com.tr
Büyük Yapılara, Yağmur Suyunu Depolamak Zorunlu Oldu

İBB Meclisi ocak ayının son oturumunda İstanbul İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik ile bin metrekarenin üzerindeki parsellerde, kamu yapılarında, alışveriş merkezi ve inşaat alanı 5 bin metrekareyi geçen ticari yapılarda binaları zemin suyundan korumak için ve bahçe sulama, oto yıkama, tuvalet rezervuarları gibi işlerde kullanılmak üzere bir drenaj sistemi oluşturularak, yağmur sularının yer altında oluşturulacak depolarda toplanması zorunlu oldu.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, değişiklik ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu düzenlemenin hem çağın şehir tasavvuru açısından küresel iklim değişikliği açısından çok anlamlı olduğunu hem de çevresel bilinç açısından çok önemli bir hamle olduğunu düşünüyorum.” dedi.

CHP'li Meclis Üyesi Sedat Özkan da yönetmelik değişikliğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayından sonra Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuk-yapilara-yagmur-suyunu-depolamak-zorunlu-oldu_183702.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!