Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Buzlar Erimeye Başladı

Bölünme sonrasında önce paylaşılacak işçiler nedeniyle karşı karşıya gelen sonra da Dünya Barış Anıtı'nın devir işlemin yapılmaması nedeniyle araları bozulan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile Karabağlar Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın arasındaki buzları eritecek ilk adım atıldı.

Yeni Asır Gazetesi
Buzlar Erimeye Başladı

Bölünme sonrasında önce paylaşılacak işçiler nedeniyle karşı karşıya gelen sonra da Dünya Barış Anıtı'nın devir işlemin yapılmaması nedeniyle araları bozulan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile Karabağlar Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın arasındaki buzları eritecek ilk adım atıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, 5 bin 747 Sayılı yasa gereği bölünme işlemlerine dahil edilemeyen Karşıyaka Belediye şirketi Kent AŞ'de çalışan işçilerin bir bölümünü alacağını açıkladı.

Şirket paylaşımı konusunda katı tutumunu devam ettiren ve kendisine ait Bay-Bel isimli şirketi kurma çalışmalarına başlayan Karabağ, "Karşıyaka'nın şirketinden sadece işinde usta olanları ve deneyimli işçileri alacağız. Park-bahçeler, temizlik gibi birimlerde çalışan 10 yıldan fazla deneyimli personeli değerlendireceğiz. Tabi bu işçilerin Bayraklı sınırlarında oturan kişiler olması da aynı bir kıstasımız" diye konuştu.

Sorun istemeyiz

Karabağ ayrıca, konunun işçiler üzerinde tartışıldığını ve birilerinin kasıtlı olarak kendisini işçilerle karşı karşıya getirmek gibi çalışma içinde olduğunu dile getirdi. Bölünme ile ilgili çalışmaların belediye bürokratları tarafından yürütüldüğünü belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, "Sorunu hiç bir arkadaşımız işsiz kalmadan halletmek istiyoruz. Bu kadar işsizliğin olduğu bir dönemde kimse problem yaşamasın. Çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde durum daha da netleşecek" diye konuştu.

Çözün demişti

Karşıyaka'nın yüzde 43'ünü, Bornova'nın ise yüzde 17'sini alarak ilçe olan Bayraklı'nın belediye başkanı Hasan Karabağ yasa kapsamında olmayan işçileri almayacağını belirtmişti. Aynı durumda olan ve Konak'ın yüzde 52'sini alarak ilçe olan Karabağlar'da bu sorunun yaşanmaması Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın Ankara'dan yardım istemesine neden olmuştu. Konak ve Karabağlar'ın aksine kavgacı durumda olan Bayraklı ve Karşıyaka Belediyeleri başkanlarına İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun huzurunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal "Bu problemi çözün" talimatı vermişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buzlar-erimeye-basladi_68553.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!