Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Caferbey Köylüleri Katı Atık Tesisine Karşı Ayakta

Manisa'nın Salihli ilçesinde bağlı Caferbey Köyü'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan katı atık transfer istasyonuna tepki artıyor.

yapi.com.tr
Caferbey Köylüleri Katı Atık Tesisine Karşı Ayakta

2018 yılında gündeme gelen ancak yapılmayan katı atık transfer istasyonu, tekrar gündeme geldi. Caferbey Köyü’nün mera alanı üzerinde, köye 200 metre mesafede planlanan proje Manisa Valiliği, büyükşehir belediyesi ve Salihli Belediyesi’nin onayından geçti. Birkaç yıldır iddia aşamasında kalan proje, Caferbey köylülerini tedirgin ediyordu. Gazete Duvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre yaklaşık bir ay önce özel bir şirketin proje alanına konteynırlarını getirmesi üzerine tepkiler büyüdü. Köylülerle birlikte sürece dahil olan Salihli Çevre Derneği, projenin ÇED sürecine tabi tutulmadan işletilmeye çalıştığı bilgisini edindi. Projeyi ise Manisa Büyükşehir bünyesindeki şirketlerden biri olan SİPİL A.Ş. yürütecek.

Caferbey köylüleri kent meydanında köylerinde yapılmak istenen katı atık tesisine karşı bir araya gelerek eylem yaptı. Köylüler, çöp transfer istasyonuna değil, yapılacağı yere karşı olduklarını belirtti. Köyün içme kullanma ve tarımsal sulama sondajlarının bulunduğu bölgede katı atık tesisini kabul etmeyen köylüler, projenin durdurulmasını ve tesisin köylerinde yapılmamasını istedi.

 

Haberin devamı için tıklayın

http://www.yapi.com.tr/haberler/caferbey-koyluleri-kati-atik-tesisine-karsi-ayakta_187622.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!