Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çakmaktepe Santralı’nda Yatırımlar Devam Ediyor

ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, Çakmektape'nin 2009'u yatırım yılı olarak ilan ettiğini belirtirken, "Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş, 174 milyon euroluk yatırımıyla seneyi ilk beş şirket arasına girerek tamamlamaya kararlı görünüyor. İlk etapta 32 milyon euro yatırımla yola çıkan ve Finlandiyalı Wartsila tarafından bir yılda tamamlanan

Yeni Asır Gazetesi
Çakmaktepe Santralı’nda Yatırımlar Devam Ediyor

Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'de (ALOSBİ) stratejik yatırımlarıyla dikkati çeken Çakmaktepe Enerji Santralı yatırımlarına devam ediyor. ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, Çakmektape'nin 2009'u yatırım yılı olarak ilan ettiğini belirtirken, "Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş, 174 milyon euroluk yatırımıyla seneyi ilk beş şirket arasına girerek tamamlamaya kararlı görünüyor. İlk etapta 32 milyon euro yatırımla yola çıkan ve Finlandiyalı Wartsila tarafından bir yılda tamamlanan santral, 2004'ten bu yana süren yatırım atağını 2009'da zirveye çıkardı" dedi.

Ucuz ve kaliteli

Santralın, ucuz ve kaliteli enerjinin yanı sıra, buhar ve sıcak su üretim kapasitesiyle de öne çıktığını vurgulayan Akkan şunları söyledi: "Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelen 80 konteynırlık gaz motorları ile kapasite artırma çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.

Santralın gücünü 2010'a kadar 280 megavata çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yeni gaz motorlarını geçtiğimiz hafta yurtdışından getirttik. Finlandiya'dan kalkan, İtalya'dan yedek malzemeleri alarak Petkim Limanı'na yanaşan gemi, 3 yeni gaz motorunu, 8 motorun yardımcı ekipmanlarını 80 konteynırla Türkiye'ye indirdi. Yatırım çalışmalarımız planladığımız gibi gidiyor."

Gurur kaynağı

152 işadamının ortaklığıyla kurulan Çakmaktepe'nin herkes için gurur kaynağı haline geldiğini belirten Akkan, "Dünyada yeni yapılan santrallara baktığımızda şirketimizin geldiği nokta bizi gururlandırıyor. Yabancıların gözü üzerimizde" dedi.

Rakamlarla son durum

* 2010 yılı Nisan ayında yatırımlar tamamlanacak.
* 28 adet gaz motoru var.
* 28 adet atık ısı kazanı bulunuyor.
* 2 adet buhar türbini var.
* Yüzde 53 elektriksel verim alınıyor.
* Tüm yatırımlar bittiğinde, 280 megavat saat güç ile dünyanın en büyük gaz motorlu enerji santralı olacak.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/cakmaktepe-santralinda-yatirimlar-devam-ediyor_67592.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!