Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

CE Yüzünden Vergileri AB Ülkelerine Ödüyoruz

Bina Elektronik Teknolojileri konusunda iş merkezlerine, büyük konutlara ve endüstriyel tesislere yönelik hizmet veren Titan’ın Genel Müdürü Mehmet

Türkiye



b>Bina Elektronik Teknolojileri konusunda iş merkezlerine, büyük konutlara ve endüstriyel tesislere yönelik hizmet veren Titan’ın Genel Müdürü Mehmet Bülent Akıncı, CE işareti mevzuatı yüzünden Türkiye’nin vergi kaybına uğradığını söyledi.

CE işareti olan ürünü Avrupa Birliği’nden getirdiklerinde bir problem olmadığını belirten Akıncı, “Eğer AB dışından bir ülkeden getirirsem yandım. CE işareti olup da AB’de imal edilmeyen ürünleri Almanya’ya getiriyoruz. Gümrük vergilerini bu ülke adına ödedikten sonra gümrüksüz olarak ülkemize getiriyoruz. Bu uygulama yüzünden devlet vergi kaybına uğruyor” dedi. Dertlerini meslek odalarına anlattıklarını belirten Akıncı, “Uyarılarımız dikkate alınmadı, biz de yaklaşık 3 aydır gümrük vergisini Alman devletine ödüyoruz” dedi.

Krizle zirve yaptık

Titan’ın tamamı yerli sermaye ile kurulduğunu ve 17 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren bir şirket olduğunu belirten Akıncı, 1994 yılında meydana gelen krizle yurtdışına açıldıklarını ve bugün yıllık 7 milyon $ civarında ciro elde eden bir şirket haline geldiklerini ifade etti. Akıncı, “5 Nisan kararlarıyla Rusya’da ve Kazakistan’da ofis açtık. Bugün Rusya’daki Titan, Türkiye’deki Titan’ı geride bıraktı. Kriz meydana gelmeseydi, biz de dünyaya açılmazdık. Bu sene de Kazakistan’da ofis açacağız” dedi.

Akıllı bina ile ciddi tasarruf

Ülkemizde akıllı binaların sayısının artması gerektiğini söyleyen Akıncı, akıllı binaların konforu ve etkin kullanımı beraberinde getirdiğinin altını çizdi. Akıncı, “Bina akıllı olunca örneğin, kartınızı gösterdiğinizde odanızdaki ısıtma ya da soğutma sistemi, sizin belirlediğiniz düzeyde çalışmaya başlıyor. Odanıza geldiğinizde ışıklar yanıyor, çıkınca da kapanıyor. Kartınızı gösterip binadan çıktığınız zaman ısı sistemi tasarruf moduna geçiyor. Bu çok önemli tasarruf sağlıyor” dedi.

Polislerin rüyasını gerçekleştirdik

Dünyaca ünlü kamera sistemi Ipix’in de Türkiye’de lansmanını yaptıklarını belirten Akıncı, “360 derece video görüntüleme sistemi ile Ipix ‘balık gözü’ gibi görüntü sunuyor. Bu yeni sistem ile 5-10 kameranın yaptığını bir kamera gerçekleştiriyor. Sistemi Ankara’da polis teşkilatına tanıttığımızda, ‘Hayal ettiğimiz, ama böyle bir şey olmaz dediğimizi bize söylüyorsunuz’ denildi. Ürün lansmanını yaptık ve şu an demomuz Ankara’daki polis teşkilatının bütün birimlerini dolaşıyor” dedi. Ipix’in Ankara’da lansman yapılırken, Londra polis teşkilatının her biri 2 bin dolar değerinde 250 kamera aldığını belirten Akıncı, “Londra tren istasyonlarında, elinde bir çantada patlayıcı olma ihtimali olan bir kişi, çantayı 5 dakikadan uzun süre yere bırakırsa, sistem alarm veriyor. İstasyonda bulunan sivil polisle hemen haberleşiliyor ve müdahale ediliyor. Böylece şüpheli paketlere çok hızlı müdahalede bulunuyor. Sürenin 5 dakika olmasının sebebi ise, bu zaman dilimini Londra polisinin istemesi” dedi.

Geniş müşteri portföyü

Titan Bina Elektronik Teknolojileri’nin interaktif analog adresli ve konvansiyonel yangın ihbar sistemleri, gaz algılama, FM200, CO2 ve sulu otomatik söndürme, güvenlik, kartlı giriş sistemleri ve ürünleri ile kapalı devre televizyon sistemi, turnikler, x-ray ve metal arama dedektörleri ile bekçi tur kontrol, uçuş bilgi sistemleri ve ses-görüntü sistemleri alanında hizmet verdiğini ifade eden Titan Genel Müdürü Mehmet Bülent Akıncı, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, TBMM, Anıtkabir, Mısır Büyükelçiliği, ABD İstanbul Konsolosluğu, Sabancı Üniversitesi, oteller, hastaneler, havaalanları, banka şubeleri, alışveriş merkezleri gibi çok sayıda binanın yer aldığını kaydetti. Son iki yıldır yurtdışı projelerine ağırlık verdiklerini belirten Akıncı, “Alarko ile birlikte Kazakistan’ın başşehri Astana havaalanını da yapıyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ce-yuzunden-vergileri-ab-ulkelerine-oduyoruz_17466.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!