Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ÇEDBİK 'Yeşil Okullar' Anlaşmasını İmzaladı

ÇEDBİK, Kasım ayında ABD’de yapılacak GREENBUILD konferansında Hillary Clinton tarafından anons edilecek 'Yeşil Okullar' projesini imzaladı.

yapi.com.tr
ÇEDBİK 'Yeşil Okullar' Anlaşmasını İmzaladı

Dünya Yeşil Binalar Konseyi (WGBC), Yeşil Okullar Merkezi (Center for Green Schools) ve Ulusal Yeşil Bina Konseyleri yeşil okullar projesi için işbirliğine gidiyor. Öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve daha verimli binalarda eğitim alabilmesi temeline dayanan uluslararası çok paydaşlı bir girişim olan Yeşil Okullar Projesi'nin amacı, daha sağlıklı binalarda eğitim alan, bu sayede akademik açıdan daha başarılı daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamak.
 
Yeşil Okullar Projesi’ne katılan küresel koalisyon üyelerinden; yeşil okullar için ulusal işbirliklerinin şekillendirmesine yönelik çalışmaları; yeşil okulların misyonunu geliştirmeyi üstlenmeleri; yıllık esaslara bağlı aylık 12 farklı çağrıdan en az 9’una katılmayı amaçlamaları; yeşil okullar için küresel koalisyonun uluslararası girişimlerine, yeşil okullar için ulusal koalisyonu şekillendirme sürecinin bir parçası olarak katılmaları bekleniyor.

Türkiye de yeşil okullar için ulusal bir koalisyon kuracak
 
Küresel koalisyonun bir üyesi olarak Türkiye de yeşil okullar için ulusal bir koalisyon kurmayı üstlendi. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), imzaladığı anlaşma ile ulusal bir koalisyon kurmak üzere, ilgili paydaşları belirlemek ve ulusal koalisyon ilişkilerini kurma sorumluluğunu üstlendi. Ulusal Liderler, Küresel Koalisyon’un Yönetim Kurulu’nu teşkil ediyor. Küresel Koalisyon Yönetim Kurulu, resmi bir yol haritası planlamak üzere her ulusal şube ile işbirliği halinde çalışacak. Çalışmalar başladıktan sonra her ulusal koalisyon, kendi önceliklerini, üyelik yapısı ve programını planlayacak. Yeşil Okullar Merkezi, ulusal koalisyonlara kendi kaynaklarına ve deneyimlerine dayanarak danışmanlık desteği vermeye devam edecek.
 
Küresel Koalisyon, üyelerine, yeşil okullarda gelişim programına dair oluşturulacak çalışmalarla ilgili çeşitli katkılar sağlayacak. Küresel Koalisyon, Yeşil Elma Günü başta olmak üzere, Ulusal Yeşil Okullar Merkezi’nin gerçekleştireceği, ulusal ve uluslararası seminer, kongre, networking buluşmaları, Ar-Ge çalışmaları konularında destek sağlayacak.  
 
ÇEDBİK, projeye sponsor olacak firma seçimlerine Kasım ayı başında başlayacak. 

"Eğitim sektöründe yeşil dönüşümün önünü açacağız"

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Duygu Erten, 18 EKİM Cuma günü Cape Town’da gerçekleştirilen imza töreninde, geleceğe yatırım yapmanın ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin yeşil okullar inşa etmekten geçtiğini söyleyerek, ÇEDBİK olarak söz konusu girişimin bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ve bu konuda Türkiye’de liderlik ederek eğitim sektöründe yeşil dönüşümün önünü açacaklarını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cedbik-yesil-okullar-anlasmasini-imzaladi_113499.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!