Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çeşme Koruma ve Gelişim Bölgesinin Sınırları Genişletildi

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin sınırlarını genişletti. Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Daha önce kamulaştırılmasına karar verilen bazı parsellerin kamulaştırılmasından ise vazgeçildi.

yapi.com.tr
Çeşme Koruma ve Gelişim Bölgesinin Sınırları Genişletildi

Hükümet, 25 Ocak’ta yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamında Çeşme Alaçatı ile Urla Zeytineli’ndeki toplam 511 parselin turizm yatırımlarına tahsis edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar tartışılırken hükümet, yeni bir Cumhurbaşkanı kararı ile Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin sınırlarını biraz daha genişletti. Zeytineli’ndeki yeni yerler de alan içerisine alındı. Bu arada karaya çok yakın bazı küçük adalar da alanın içerisine dahil edildi. Bölge güneyde denize doğru, doğuda ise karaya doğru biraz daha genişledi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; yeni Cumhurbaşkanı kararı ile Zeytineli’ndeki 293 parselin kamulaştırılmasından vazgeçildi. Ancak DİSK Genel-İş Sendikası’na ait Zeytineli köyü Böğürtlen mevkiindeki 61 dönümlük denize sıfır arazi yine kamulaştırılacak alan içerisinde kaldı. Genel-İş Sendikası kamulaştırmanın iptali için dava dosyasını hazırladı. Sendika dosyada kamulaştırmada kamu yararı olmadığına dikkat çekecek. Ayrıca mülkiyet hakkının ihlal edildiğine de vurgu yapacak. Davanın önümüzdeki birkaç gün içerisinde açılacağı bildirildi.  

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesme-koruma-ve-gelisim-bolgesinin-sinirlari-genisletildi_177593.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!