Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çeşme'de Deniz Kirliliğine Çözüm Aranıyor

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Şifne Mahallesi'nde kanalizasyon atıklarının dereye bırakılarak, denize aktığını iddia eden mahalle sakinleri, bu soruna çözüm bulunmasını istiyor.

yapi.com.tr
Çeşme'de Deniz Kirliliğine Çözüm Aranıyor

Çeşme'nin dünyaca ünlü Ilıca Plajı'nın yakınında bulunan Şifne Mahallesi'nin sakinleri, kanalizasyon atıklarının Bahçelaki Deresi'ne bırakıldığını iddia etti. DHA'da yer alan habere göre; dereye akan atıkların, sahile ulaşarak, burayı kirlettiğini öne süren mahalle sakinleri, denize giremedikleri söyledi.

Bölgedeki kirlilikle ilgili açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise "Şifne bölgemizdeki sıkıntının nedeni 1500 konutluk TOKİ yönetimine ait. TOKİ'nin arıtma sisteminin çalışmaması ya da randımanlı çalıştırılmaması" dedi.

TOKİ'den arıtma sistemi açıklaması
Başkan Oran'ın iddialarına ilişkin TOKİ'den de açıklama yapıldı. Bahçelaki Deresi'ne herhangi bir katı atık bırakmanın söz konusu olmadığını belirtilen açıklamada, "İzmir Çeşme Reisdere TOKİ konutlarımızda 2017 Ağustos ayından bu yana hizmet verilmektedir. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) sitemizde abonelik hizmeti vermemesi sebebiyle dairelerimize verilen temiz su kullanımı sondaj yöntemi ile karşılanmaktadır. Bu sebeple katı atık tesisi yönetimi, ilgili site yönetimi müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Sitemizde iki yıldan bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık su numunesi 3 ayda bir, bakanlığın yetkilendirilmiş olduğu firmalarca ayda 2 kez yapılmaktadır. Bugüne kadar su numunesi verilerek yapılan testlere herhangi bir olumsuzluk bulunamamıştır. Verilen numuneler mühürlü şekilde alınarak laboratuvarlarda sonuçlandırılmaktadır. Tüm numune sonuçları imzalı ve kaşeli olup site müdürlüğümüzün çevre dosyasında arşivlenmektedir. Ayrıca, katı atık tesisimize ait 05.04.2024 bitiş tarihli çevre izin belgemiz bulunmaktadır" denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesmede-deniz-kirliligine-cozum-araniyor_174741.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!