Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çimentocunun CE Belgesini Kalite ve Çevre Kurulu Verecek

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından kurulan Kalite ve Çevre Kurulu, Avrupa Birliği Komisyonu'ndan CE Belgelendirme Kuruluşu onayını aldı. Çimentocunun CE belgesini Kalite ve Çevre Kurulu verecek 29.11.2006 / Selma Şenol / Haber Türkiye Çimento Müstahsill

Referans Gazetesi



ürkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından kurulan Kalite ve Çevre Kurulu, Avrupa Birliği Komisyonu'ndan CE Belgelendirme Kuruluşu onayını aldı. Böylece Ocak 2007'den itibaren Yapı Malzemesi Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesiyle TÇMB-Kalite ve Çevre Kurulu, iç piyasada ve uluslararası serbest dolaşımda çimento ve ilgili ürünlerde, Türkiye’de ilk olarak CE işaretini vermeye başlayacak. TÇMB Başkanı Adnan İğnebekçili, Kalite ve Çevre Kurulu’nun çimento ve ilgili ürünlerde CE işaretini NB: 1784 Kimlik Numarasını kullanmasıyla, güvenli ürünlerin iç piyasadan Avrupa Birliği’nde (AB) serbest dolaşım hakkını almış olacağını söyledi.

İğnebekçili "Kurul, Türkiye’de 89/106/EEC Yapı Malzemesi Yönetmeliği kapsamında ilk atanan kuruluş olmanın verdiği cesaretle hedeflerini büyüterek ve yönetmelik kapsamında güvenli ürünlerin kontrolünü sağlayacaktır" dedi. Onuncu yılına, çok sayıda ilke ve başarılı çalışmaya imza atmanın gururuyla giren Kalite ve Çevre Kurulu, çimento ile ilgili ürünlerde, ürün kalitesinin kontrolü, üretilen ürünlerin standartlara uygunluğu ve çimento fabrikalarının çevresel etkilerinin kontrolü ve takibi amacıyla 1996 yılında Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından kuruldu. Adnan İğnebekçili, bu yıl 10 yaşına giren kurulun çok önemli başarılara imza attığını belirterek, "Ürün kontrolündeki nihai hedef, standartlara uygun ürünlerin sunulmasına yardımcı olmak ve fabrikaların verimliliğini artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cimentocunun-ce-belgesini-kalite-ve-cevre-kurulu-verecek_49865.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!