Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çin Malı Isıtıcılara Yasak Geliyor

Enerji Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı fazla elektrik harcayan ve kalite standartlarına uygun olmadığı tespit edilen ısıtıcıların satışını engelleyecek. İki bakanlığın kış aylarında kullanımı hızla artan ısıtıcılara yönelik hazırladığı yasal düzenleme piyasayı da düzenleyecek. Vatandaş arasında tasarruflu olarak bilinen ısıtıcıların fazla elektrik

Zaman Gazetesi
Çin Malı Isıtıcılara Yasak Geliyor

Enerji Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı fazla elektrik harcayan ve kalite standartlarına uygun olmadığı tespit edilen ısıtıcıların satışını engelleyecek. İki bakanlığın kış aylarında kullanımı hızla artan ısıtıcılara yönelik hazırladığı yasal düzenleme piyasayı da düzenleyecek. Vatandaş arasında tasarruflu olarak bilinen ısıtıcıların fazla elektrik tüketen markalarına ithalat yasağı gelecek. Ayrıca Türkiye'nin ısıtıcı çöplüğüne dönmesini önlemek için bu ürünlere yüksek vergiler konulacak.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü Sefer Bütün, kış aylarında elektrikli ısıtıcıların büyük rağbet gördüğünü belirterek, vatandaşları uyardı. Genel Müdür Bütün, doğalgaza yapılan zamlara rağmen elektrikli ısıtmanın tasarruflu olmadığını söyledi. Ankara'nın Balgat semtinde bulunan satıcılar ise doğalgaz zammından sonra ayda ortalama 150'ye yakın ısıtıcı sattıklarını belirtti. Vatandaşların doğalgaz zammının ardından elektrikli ısıtıcılara yöneldiğini doğrulayan esnaf, ancak fırsatçıların piyasaya sürdükleri Çin malı ısıtıcılardan dert yandı. Bu tür ısıtıcıların ucuz olmasına karşın fazla elektrik tükettiğini söyleyen pazar esnafı Fuat Yıldız, "Ucuz ve kalitesiz ürün yerine gerçek tasarruf sağlayan ısıtıcılar alınmalı. Kaliteli ürün ile kalitesiz arasında 50 YTL fark var. Bunun dikkate alınması lazım." tavsiyesinde bulundu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/cin-mali-isiticilara-yasak-geliyor_65063.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!